“Nem hús, de hatásos!” Harcsapaprikás csuszával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A férfiak kedvencei a szaftos ételek. Ez egy kicsit pepecselósebb verziója a harcsapaprikásnak, de garantáltan sikerünk lesz vele.
Elő- és elkészítési idő

20 + 50 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1661 kCal / adag

Allergének

Glutén

Hal

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg nyúzott harcsafilé
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 fej közepes hagyma
  • 3 ek fűszerpaprika
  • 2 nagyobb kápia paprika
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 5 dl víz
  • 2 ek liszt
  • 2 dl Vénusz napföl
  • 10 dkg túró
  • bors
  • 500 g csuszatészta
  • 4 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A kápia paprikákat mossuk meg, helyezzük tepsire, majd dobjuk be a sütőbe. Süssük 10-15 percig, amíg megfeketedik a héja, félúton forgassuk át őket.
  3. Vágjuk 3-4 centis kockára a harcsafilét. A hagymát aprítsuk minél kisebbre.
  4. Szeljük egészen apró kockákra a kolozsvári szalonnát, tegyük egy közepes edénybe és kezdjük el alacsony lángon pirítani. Ha nem olvadna ki elég zsiradék, nyugodtan öntsünk rá pár kanál olajat. Ha ropogósra sült a szalonna, lapátkanállal szedjük ki az edényből.
  5. A visszamaradt zsiradékon fonnyasszuk meg a hagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, majd mielőtt még a paprika megkeseredne, öntsük fel a vízzel. Keverjük bele a sűrített paradicsomot is!
  6. A készre sült kápiákat hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat és a magokat, majd ha lehúztuk a héját, tegyük a paprika húsát is a pörköltalapba. Forraljuk együtt pár percig, sózzuk, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre az alapot.
    Keverjük csomómentesre a lisztet a tejföllel, adjuk hozzá a pörköltalaphoz, és alacsony lángon főzzük tovább, amíg elkészül a hal és a csuszatészta.
  7. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, és főzzük készre a csuszatésztát. Ha kész van, szűrjük le, csepegtessük le.
  8. Hevítsünk olajat széles teflonserpenyőben és néha átkeverve vagy rázogatva pirítsuk aranyszínűre a felkockázott harcsafilét. Vigyázzunk, hogy ne essenek szét a haldarabok! A kész harcsát keverjük a pörköltalaphoz.
  9. A harcsához használt serpenyőt tegyük vissza a tűzre, és nagy lángon forgassuk át benne a lecsepegtetett csuszatésztát, amíg egy kis színt kap.
  10. Tálaljunk: szedjünk egy adag tésztát a tányérra, hintsük meg szalonnapörccel, villával tört túróval, és szedjünk rá bőségesen a harcsapaprikásból.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A bacon helyett használhatunk szalonnát is

Helyettesíthetjük angolnafilével is a harcsát, ha esetleg találunk a piacon.

Hőálló üvegedényben, lefedve, pár perc alatt ropogósra süthetjük a kolozsvári szalonnát mikrohullámú sütőben.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem hús, de hatásos!” Harcsapaprikás csuszával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A kápia paprikákat mossuk meg, helyezzük tepsire, majd dobjuk be a sütőbe. Süssük 10-15 percig, amíg megfeketedik a héja, félúton forgassuk át őket.
  3. Vágjuk 3-4 centis kockára a harcsafilét. A hagymát aprítsuk minél kisebbre.
  4. Szeljük egészen apró kockákra a kolozsvári szalonnát, tegyük egy közepes edénybe és kezdjük el alacsony lángon pirítani. Ha nem olvadna ki elég zsiradék, nyugodtan öntsünk rá pár kanál olajat. Ha ropogósra sült a szalonna, lapátkanállal szedjük ki az edényből.
  5. A visszamaradt zsiradékon fonnyasszuk meg a hagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, majd mielőtt még a paprika megkeseredne, öntsük fel a vízzel. Keverjük bele a sűrített paradicsomot is!
  6. A készre sült kápiákat hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat és a magokat, majd ha lehúztuk a héját, tegyük a paprika húsát is a pörköltalapba. Forraljuk együtt pár percig, sózzuk, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre az alapot.
    Keverjük csomómentesre a lisztet a tejföllel, adjuk hozzá a pörköltalaphoz, és alacsony lángon főzzük tovább, amíg elkészül a hal és a csuszatészta.
  7. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, és főzzük készre a csuszatésztát. Ha kész van, szűrjük le, csepegtessük le.
  8. Hevítsünk olajat széles teflonserpenyőben és néha átkeverve vagy rázogatva pirítsuk aranyszínűre a felkockázott harcsafilét. Vigyázzunk, hogy ne essenek szét a haldarabok! A kész harcsát keverjük a pörköltalaphoz.
  9. A harcsához használt serpenyőt tegyük vissza a tűzre, és nagy lángon forgassuk át benne a lecsepegtetett csuszatésztát, amíg egy kis színt kap.
  10. Tálaljunk: szedjünk egy adag tésztát a tányérra, hintsük meg szalonnapörccel, villával tört túróval, és szedjünk rá bőségesen a harcsapaprikásból.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A bacon helyett használhatunk szalonnát is

Helyettesíthetjük angolnafilével is a harcsát, ha esetleg találunk a piacon.

Hőálló üvegedényben, lefedve, pár perc alatt ropogósra süthetjük a kolozsvári szalonnát mikrohullámú sütőben.

Vénusz tipp

A Vénusz napraforgó étolaj sütéshez és főzéshez egyaránt ajánlott.