“Teli a pocak“ Sztrapacska

Ha tetszik a recept, mentsd el

A sztrapacska gyorsan megvan, hiszen nem kell sokat bíbelődni a tésztával, hamar meg is fő, és szalonnán átpirítva a rámorzsolt juhtúróval elképesztően finom. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~947 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, mossuk át alaposan és a fokhagymával együtt reszeljük apróra. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, sózzuk és keverjünk belőle nyúlós galuskatésztát.
  2. Nokedliszaggatóval vagy két kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát bőséges mennyiségű, forrásban lévő, sós, olajos vízbe. Miután feljöttek a galuskák a víz felszínére, hagyjuk főni további 3-4 percig, majd szűrjük le, csepegtessük le.
  3. Széles teflonserpenyőben pirítsuk meg alaposan az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Adjuk hozzá a lecsepegtetett galuskát és a széttördelt juhtúrót, majd néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg a galuska kis színt nem kap.
  4. Tálaljuk forrón, tejföllel és frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha nem akarunk szalonnát használni, sonkát is piríthatunk hozzá.

Készítsünk hozzá kevert salit, hogy a gyerekek zöldséget is egyenek.

Az étolaj segít, hogy főzéskor a galuskák ne tapadjanak össze.

Ételallergia tipp

Készíthetünk gluténmentes verziót, a gluténmentes liszt keveréket használva.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Teli a pocak“ Sztrapacska

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, mossuk át alaposan és a fokhagymával együtt reszeljük apróra. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, sózzuk és keverjünk belőle nyúlós galuskatésztát.
  2. Nokedliszaggatóval vagy két kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát bőséges mennyiségű, forrásban lévő, sós, olajos vízbe. Miután feljöttek a galuskák a víz felszínére, hagyjuk főni további 3-4 percig, majd szűrjük le, csepegtessük le.
  3. Széles teflonserpenyőben pirítsuk meg alaposan az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Adjuk hozzá a lecsepegtetett galuskát és a széttördelt juhtúrót, majd néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg a galuska kis színt nem kap.
  4. Tálaljuk forrón, tejföllel és frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha nem akarunk szalonnát használni, sonkát is piríthatunk hozzá.

Készítsünk hozzá kevert salit, hogy a gyerekek zöldséget is egyenek.

Az étolaj segít, hogy főzéskor a galuskák ne tapadjanak össze.

Ételallergia tipp

Készíthetünk gluténmentes verziót, a gluténmentes liszt keveréket használva.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a tálaláshoz!