Kelkáposzta máshogy: Frankfurti főzelék

Ha tetszik a recept, mentsd el

A frankfurti levest mindenki szereti: akármikor esszük, feltölt és felmelegít. Készítsünk belőle bátran főzeléket is, ha kicsit megbolygatnánk a hagyományt!

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~758 kCal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta
  • 20 dkg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 3 fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk köménymag
  • 2 tk majoranna
  • 4 babérlevél
  • 3 pár frankfurti virsli
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 3 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk át a kelkáposztát: a levelei közül is öblítsük ki a földet. Ha már tiszta, távolítsuk el a külső leveleket, a többit pedig vágjuk keskeny csíkokra.  A krumplit pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
  2. Az olaj felén pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a köménymagot, az őrölt köményt, a krumplit, majd öntsük fel körülbelül egy liter forró vízzel. Sózzuk, fedjük le, és főzzük, amíg megpuhul a krumpli.
  3. Ha megfőtt a krumpli, lapátkanállal szedjük ki a főzőléből és villával törjük össze teljesen.
  4. Tegyük hozzá a főzőléhez a felcsíkozott kelkáposztát, a babérlevelet és a majorannát, majd főzzük puhára az egészet. Amikor a káposzta elveszti a tartását és majdnem kész, adjuk hozzá a törtkrumplit, keverjük bele alaposan, majd sűrítsük addig, amíg főzelékállagú nem lesz.
  5. Közben hevítsünk olajat egy teflonserpenyőben, majd alaposan pirítsuk meg benne a karikákra vágott frankfurti virslit.
  6. Ha kész a főzelék, tálaljuk a virslikarikákkal, tejföllel és frissen őrölt borssal.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

Ha több textúrát szeretnénk adni az ételnek, a főtt krumplinak csak a felét törjük össze, a másik felét pedig keverjük hozzá a végén, mielőtt készre forralnánk.

Ha még frissebb ízvilágot szeretnénk, facsarjuk bele a főzés végén egy fél citromnak a levét.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kelkáposzta máshogy: Frankfurti főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk át a kelkáposztát: a levelei közül is öblítsük ki a földet. Ha már tiszta, távolítsuk el a külső leveleket, a többit pedig vágjuk keskeny csíkokra.  A krumplit pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
  2. Az olaj felén pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a köménymagot, az őrölt köményt, a krumplit, majd öntsük fel körülbelül egy liter forró vízzel. Sózzuk, fedjük le, és főzzük, amíg megpuhul a krumpli.
  3. Ha megfőtt a krumpli, lapátkanállal szedjük ki a főzőléből és villával törjük össze teljesen.
  4. Tegyük hozzá a főzőléhez a felcsíkozott kelkáposztát, a babérlevelet és a majorannát, majd főzzük puhára az egészet. Amikor a káposzta elveszti a tartását és majdnem kész, adjuk hozzá a törtkrumplit, keverjük bele alaposan, majd sűrítsük addig, amíg főzelékállagú nem lesz.
  5. Közben hevítsünk olajat egy teflonserpenyőben, majd alaposan pirítsuk meg benne a karikákra vágott frankfurti virslit.
  6. Ha kész a főzelék, tálaljuk a virslikarikákkal, tejföllel és frissen őrölt borssal.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!



Elkészítési tipp

Ha több textúrát szeretnénk adni az ételnek, a főtt krumplinak csak a felét törjük össze, a másik felét pedig keverjük hozzá a végén, mielőtt készre forralnánk.

Ha még frissebb ízvilágot szeretnénk, facsarjuk bele a főzés végén egy fél citromnak a levét.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt, hogy még finomabb és krémesebb legyen a főzelék.