“Fogadjunk, hogy még nem próbáltad!” Paprikás krumpli főzelék

Ha tetszik a recept, mentsd el

Mit is hívunk főzeléknek? A pépesített vagy habart, esetleg sűrített egytál ételeket, igaz? Tehát végülis bármiből lehet főzelék! Egy paprikáskrumpliból is. Kipróbáltuk: Jobb, mint az eredeti!


Elő- és elkészítési idő

20 + 35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~529 kCal / adag

Hozzávalók

  • 1,3 kg burgonya
  • 3 kápia paprika
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 4 babérlevél
  • 200 g szárazkolbász
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk fel vékony szeletekre a kolbászt, terítsük el egyenletesen egy tepsiben és dobjuk be a sütőbe. 
  2. Mossuk meg a kápiát, majd tegyük ezt is tepsibe: mehet szintén a sütőbe. A kolbász, és a kápia is 10-14 perc alatt meg fog sülni az előmelegített sütőben. Akkor jó a kápia, amikor elkezd feketedni a héja: ekkor kivesszük a sütőből, lehúzzuk a héját, kicsumázzuk és félretesszük.
  3. Hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk fel 3centis kockákra. Felhasználásig tartsuk hideg vízben, nehogy megbarnuljon.
  4. Kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Szórjuk meg pirospaprikával, tegyük hozzá a felkockázott krumplit, a sült kápiát, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Dobjuk bele a babérlevelet, sózzuk, majd fedő alatt főzzük puhára a krumplit.
  5. Ha megpuhult a krumpli, óvatosan kivesszük a léből a felét. A maradék léből eltávolítjuk a babérlevelet, majd egy kevés kiolvasztott kolbászzsír társaságában botmixerrel egyneművé turmixoljuk. 
  6. Hozzáadjuk a kisütött kolbász szeleteket, visszadobjuk a korábban kiszedett krumplit, kicsit összetörjük, és gyakran átkavarva újraforraljuk. Frissen őrölt borssal, forrón tálaljuk!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Ha szeretjük az erősebb ételeket, használjunk bátran akár a főzés elején, akár a tálaláskor friss kimagozott és kierezett chilipaprikát.

Rakjuk a babérlevelet egy üres teafilterbe vagy egy teatojásba akár: így megspórolhatjuk magunknak azokat a kellemetlen perceket, amikor ki akarjuk szedni a léből, mert persze sosem lesz meg.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Fogadjunk, hogy még nem próbáltad!” Paprikás krumpli főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk fel vékony szeletekre a kolbászt, terítsük el egyenletesen egy tepsiben és dobjuk be a sütőbe. 
  2. Mossuk meg a kápiát, majd tegyük ezt is tepsibe: mehet szintén a sütőbe. A kolbász, és a kápia is 10-14 perc alatt meg fog sülni az előmelegített sütőben. Akkor jó a kápia, amikor elkezd feketedni a héja: ekkor kivesszük a sütőből, lehúzzuk a héját, kicsumázzuk és félretesszük.
  3. Hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk fel 3centis kockákra. Felhasználásig tartsuk hideg vízben, nehogy megbarnuljon.
  4. Kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Szórjuk meg pirospaprikával, tegyük hozzá a felkockázott krumplit, a sült kápiát, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Dobjuk bele a babérlevelet, sózzuk, majd fedő alatt főzzük puhára a krumplit.
  5. Ha megpuhult a krumpli, óvatosan kivesszük a léből a felét. A maradék léből eltávolítjuk a babérlevelet, majd egy kevés kiolvasztott kolbászzsír társaságában botmixerrel egyneművé turmixoljuk. 
  6. Hozzáadjuk a kisütött kolbász szeleteket, visszadobjuk a korábban kiszedett krumplit, kicsit összetörjük, és gyakran átkavarva újraforraljuk. Frissen őrölt borssal, forrón tálaljuk!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Ha szeretjük az erősebb ételeket, használjunk bátran akár a főzés elején, akár a tálaláskor friss kimagozott és kierezett chilipaprikát.

Rakjuk a babérlevelet egy üres teafilterbe vagy egy teatojásba akár: így megspórolhatjuk magunknak azokat a kellemetlen perceket, amikor ki akarjuk szedni a léből, mert persze sosem lesz meg.

Vénusz tipp

Tálaláskor adjunk hozzá egy kanál Vénusz Napfölt!