A legtavaszibb mentás zöldborsófőzelék

Ha tetszik a recept, mentsd el

A zöldborsó egyet jelent a tavasszal. A színe csodálatos, az íze édes, ha pedig mentával készítjük még fel is frissít az egyre melegebb napokon. Éljen a tavasz, éljen a főzelék!

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~514 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg friss, vagy mirelit zöldborsó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 50 g friss menta

Elkészítés

  1. Közepes lábosban fonnyasszuk meg az olajon az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a zöldborsót, sózzuk, és öntsük fel annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. 
  2. A zsenge zöldborsó nagyon hamar megfő: forrástól számítva elegendő 5 perc főzés, majd lapátkanállal szedjük ki a borsó felét és tegyük félre.
  3. Szedjük leveleire a mentát, aprítsuk fel, majd forrázzuk le a visszamaradt főzőlében. Adjuk hozzá a tejfölt, és botmixerrel keverjük egészen krémesre. Ha elégedettek vagyunk az állagával, tegyük vissza a korábban kiszedett zöldborsót, pár perc alatt forraljuk készre. Tálalhatjuk is.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Remek körete lehet zöldségfasírtoknak.

Ha még frissebb és fanyarabb ízvilágot szeretnénk, facsarjuk bele a főzés végén egy citrom levét.

Hidegen is kiváló és frissítő!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

A legtavaszibb mentás zöldborsófőzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Közepes lábosban fonnyasszuk meg az olajon az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a zöldborsót, sózzuk, és öntsük fel annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. 
  2. A zsenge zöldborsó nagyon hamar megfő: forrástól számítva elegendő 5 perc főzés, majd lapátkanállal szedjük ki a borsó felét és tegyük félre.
  3. Szedjük leveleire a mentát, aprítsuk fel, majd forrázzuk le a visszamaradt főzőlében. Adjuk hozzá a tejfölt, és botmixerrel keverjük egészen krémesre. Ha elégedettek vagyunk az állagával, tegyük vissza a korábban kiszedett zöldborsót, pár perc alatt forraljuk készre. Tálalhatjuk is.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Remek körete lehet zöldségfasírtoknak.

Ha még frissebb és fanyarabb ízvilágot szeretnénk, facsarjuk bele a főzés végén egy citrom levét.

Hidegen is kiváló és frissítő!

Vénusz tipp

Turmixolás közben egy kanálnyi Vénusz Vajvarázslat hozzáadásával még krémesebbé tehetjük a főzeléket!