“Mi az a Pak Choi?” főzelék

Phak choi vagy más néven kínai bordáskel az utóbbi időkben már megfordul a nagyobb áruházak zöldségkínálatában. Érdemes kipróbálni egyfelől magas C és K vitamin tartalma miatt, másfelől mert izgalmasabb íze van, mint az itthon ismertebb káposztaféléknek.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~423 kCal / adag

Allergének

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg pak choi
  • 20 dkg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 2 dl tejszín
  • 1 fél citrom leve
  • 3 ek szezámmag
  • 30 g friss koriander
  • 6 ek Vénusz étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Mossuk át alaposan a pak choi-t, csöpögtessük le, szedjük leveleire, majd 8-12 nagyobb levél kivételével vágjuk fel keskeny csíkokra. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk apró kockákra.
  2. Vastag falú edényben hevítsünk olajat, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mikor elkezd pirulni, adjuk hozzá az őrölt koriandert, a felkockázott krumplit és a csíkokra vágott pak choi-t.
  3. Pirítsuk át alaposan, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, fedő alatt főzzük 20-25 percig, amíg megpuhul a krumpli és a pak choi is.
  4. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel turmixoljuk egészen krémesre, közben adagoljuk hozzá a tejszínt. Facsarjuk bele a fél citrom levét, szórjuk meg szezámmaggal, majd forraljuk újra a főzeléket.
  5. Teflonserpenyőben hevítsünk olajat, nagy lángon fonnyasszuk meg hirtelen a maradék pak choi leveleket: akkor jó, ha már kap egy kis színt, de van még tartása. Sózzuk, őröljünk rá borsot.
  6. Szedjük mélytányérba a forró főzeléket, helyezzünk rá 2-3 pirult pak choi levelet, majd szórjuk meg szezámmaggal, és friss korianderrel.


Elkészítési tipp

Ha világos szezámmagot használunk, nyugodtan hozzáadhatjuk a főzelékhez akkor, amikor a zöldségeket.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek elkészíthetik laktózmentes tejszínnel, de akár a nagyobb boltokban már mindenhol kapható kókusztejjel is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mi az a Pak Choi?” főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át alaposan a pak choi-t, csöpögtessük le, szedjük leveleire, majd 8-12 nagyobb levél kivételével vágjuk fel keskeny csíkokra. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk apró kockákra.
  2. Vastag falú edényben hevítsünk olajat, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mikor elkezd pirulni, adjuk hozzá az őrölt koriandert, a felkockázott krumplit és a csíkokra vágott pak choi-t.
  3. Pirítsuk át alaposan, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, fedő alatt főzzük 20-25 percig, amíg megpuhul a krumpli és a pak choi is.
  4. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel turmixoljuk egészen krémesre, közben adagoljuk hozzá a tejszínt. Facsarjuk bele a fél citrom levét, szórjuk meg szezámmaggal, majd forraljuk újra a főzeléket.
  5. Teflonserpenyőben hevítsünk olajat, nagy lángon fonnyasszuk meg hirtelen a maradék pak choi leveleket: akkor jó, ha már kap egy kis színt, de van még tartása. Sózzuk, őröljünk rá borsot.
  6. Szedjük mélytányérba a forró főzeléket, helyezzünk rá 2-3 pirult pak choi levelet, majd szórjuk meg szezámmaggal, és friss korianderrel.



Elkészítési tipp

Ha világos szezámmagot használunk, nyugodtan hozzáadhatjuk a főzelékhez akkor, amikor a zöldségeket.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek elkészíthetik laktózmentes tejszínnel, de akár a nagyobb boltokban már mindenhol kapható kókusztejjel is.

Vénusz tipp

Pirítsuk étolaj helyett Vajízű étolajon a pak choi-t, így még teltebb lesz az íze.