Könnyen csomagolható - Sütőben sült burgonya tzatzikivel

Ha tetszik a recept, mentsd el

A piknikkosárba sokféle finomság belefér, a lényeg, hogy ezek könnyen csomagolhatóak legyenek. Ez a sült krumpli tökéletes erre és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Elő- és elkészítési idő

5 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~260 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Tzatziki:

  • 2 kígyóuborka
  • 2 tk só
  • 5 dl görög vagy török joghurt (natúr joghurt is remek, ha alaposan kicsöpögtetjük)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 csokor kapor
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, nyolcadba vágjuk.
  2. Az olajjal összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen szétterítjük a burgonya cikkelyeket, majd 200 fokon pirosra sütjük.
  4. Csak a kisült burgonyákat sózzuk!
  5. A tzatzikihez az uborkákat megmossuk, lereszeljük kis lyukú reszelőn. Megsózzuk és jól kinyomkodjuk.
  6. Összekeverjük a joghurttal, a zúzott fokhagymával, a citrom facsart levével és az apróra vágott kaporral. 

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Készíthetjük szezon szerint újburgonyával, ez esetben a burgonyát nem kell meghámozni!

Kapor helyett készíthetjük bazsalikommal vagy mentával is.

Uborka helyett készíthetjük retekből is a tzatzikit.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Könnyen csomagolható - Sütőben sült burgonya tzatzikivel

Hozzávalók

Tzatziki:

Elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, nyolcadba vágjuk.
  2. Az olajjal összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen szétterítjük a burgonya cikkelyeket, majd 200 fokon pirosra sütjük.
  4. Csak a kisült burgonyákat sózzuk!
  5. A tzatzikihez az uborkákat megmossuk, lereszeljük kis lyukú reszelőn. Megsózzuk és jól kinyomkodjuk.
  6. Összekeverjük a joghurttal, a zúzott fokhagymával, a citrom facsart levével és az apróra vágott kaporral. 

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Készíthetjük szezon szerint újburgonyával, ez esetben a burgonyát nem kell meghámozni!

Kapor helyett készíthetjük bazsalikommal vagy mentával is.

Uborka helyett készíthetjük retekből is a tzatzikit.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz D-vitamint és még vitamindúsabb lesz a tzatzikink!