„Nem kell a pizzáról a pikniken sem lemondani! ” Gluténmentes pizzakenyér

Ha tetszik a recept, mentsd el

Akik gluténérzékenyek általában hátrányban érzik magukat, mivel bizonyos ételeket nem ehetnek a diéta miatt. Ez a pizza azonban igazi kárpótlás lehet nekik. Piknikre is jól csomagolható, ha sütőpapírral választjuk el a dobozon belül a pizzarétegeket.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~366 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg gluténmentes kenyérlisztkeverék
  • 1 evőkanál só
  • csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított oregánó

Feltét:

  • 5 dl tejföl
  • 2 lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 15 dkg szalámi
  • 30 dkg sajt

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a szárított oregánót és az élesztőt.
  2. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, majd kézi mixerrel fényesre dagasztjuk a tésztát. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától.
  3. Langyos helyre tesszük, tiszta konyharuhával letakarva kb. 30 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
  4. Kelesztés után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, kinyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk lilahagymával, zöldhagymával, szalámival és megszórjuk sajttal.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A feltét lehet paradicsom alapú is, ez esetben paradicsompürével kenjük meg a tésztát.

Szalámi helyett használhatunk sonkát is, ezt azonban csak sütés végén hajtogassuk rá.

Bazsalikommal is megszórhatjuk, ezt is csak a sütés végén, ha langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá, különben megbarnul.

Csomagolhatjuk fóliába, műanyag dobozba vagy sütőpapírba is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem kell a pizzáról a pikniken sem lemondani! ” Gluténmentes pizzakenyér

Hozzávalók

Feltét:

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a szárított oregánót és az élesztőt.
  2. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, majd kézi mixerrel fényesre dagasztjuk a tésztát. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától.
  3. Langyos helyre tesszük, tiszta konyharuhával letakarva kb. 30 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
  4. Kelesztés után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, kinyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk lilahagymával, zöldhagymával, szalámival és megszórjuk sajttal.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A feltét lehet paradicsom alapú is, ez esetben paradicsompürével kenjük meg a tésztát.

Szalámi helyett használhatunk sonkát is, ezt azonban csak sütés végén hajtogassuk rá.

Bazsalikommal is megszórhatjuk, ezt is csak a sütés végén, ha langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá, különben megbarnul.

Csomagolhatjuk fóliába, műanyag dobozba vagy sütőpapírba is.

Vénusz tipp

Ha nincs otthon olívaolaj, nyugodtan helyettesíthetjük Vénusz étolajjal.