„Mindent bele” Cukkinis lepény

Ha tetszik a recept, mentsd el

A lepények, lehetnek zöldségesek vagy édesek, de mindenképpen a pikniken a helyük! A sajt, a paradicsom, cukkini szuper lepénnyé sül össze, amely jól csomagolható, így a piknikkosár kötelező darabja.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~432 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg cukkini
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg bacon
  • 2 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 6 ek. rizsliszt vagy gluténmentes liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt vegyes bors
  • bazsalikom
  • kevés rozmaring és majoranna
  • 2 mozzarella
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • 4 ek gluténmentes zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A cukkinit és a tisztított krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, közepes lángon kiolvasztjuk belőle a zsírt, majd a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk a reszelt fokhagymával. 
  3. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit és krumplit, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük.  10 percig pároljuk. 
  4. Felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a reszelt trappistát, majd a felvert tojásokat, a legvégén a liszttel egynemű masszává állítjuk össze.
  5. Margarinnal/olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk és a tetejére tesszük a mozzarella szeleteket, valamint a reszelt parmezánnal megszórjuk.
  6. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk paradicsomszeletekkel is.

A sajtok helyett használjunk növényi sajtokat, ill. növényi tejszínt.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindent bele” Cukkinis lepény

Hozzávalók


Elkészítés

  1. A cukkinit és a tisztított krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, közepes lángon kiolvasztjuk belőle a zsírt, majd a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk a reszelt fokhagymával. 
  3. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit és krumplit, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük.  10 percig pároljuk. 
  4. Felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a reszelt trappistát, majd a felvert tojásokat, a legvégén a liszttel egynemű masszává állítjuk össze.
  5. Margarinnal/olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk és a tetejére tesszük a mozzarella szeleteket, valamint a reszelt parmezánnal megszórjuk.
  6. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk paradicsomszeletekkel is.

A sajtok helyett használjunk növényi sajtokat, ill. növényi tejszínt.

Vénusz tipp

A kész lepény tálaljuk Vénusz Napföllel!