“Várjuk ezzel a nyuszit!“ Répatorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A répatorta igazi húsvéti recept, ami a benne lévő fahéjtól gondoskodik az ünnepi hangulatról, a gyerekek pedig imádják.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

1 torta

Kalória

~4550 kCal / torta

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg répa
  • 25 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 25 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl Vénusz D-vitamin étolaj
  • 10 dkg étcsoki
  • porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Kapcsos tortaformához vágjunk az aljával megegyező méretű korongot sütőpapírból, helyezzük bele.
  3. Pucoljuk meg a répát, mossuk át alaposan, majd reszeljük minél apróbbra.
  4. Széles keverőedényben botmixerrel elegyítsük az olajat a tojásokkal és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a fahéjat és a sütőport, keverjük egyenletesre. Tegyük hozzá a lereszelt citromhéjat, a répát, és az apró darabokra tört csokoládét, majd forgassuk össze.
  5. Öntsük a masszát a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 25-30 percig, félúton forgassunk a tortaformán 180 fokot.
  6. Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, majd fordítsuk a tetejére, húzzuk le a sütőpapírt, és hintsük be porcukorral. Tároljuk hűtőben!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Bátrabbak kipróbálhatják ugyanezt a receptet a répa helyett szintén nagyon apróra reszelt céklával! Csodás színű, szuperfinom süti lesz belőle.

Alkalmazzunk tűpróbát, hogy eldöntsük, kész e a süti! Szúrjunk bele hústűt, vagy villát, és ha ráragad a tészta, süssük még tovább.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Várjuk ezzel a nyuszit!“ Répatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Kapcsos tortaformához vágjunk az aljával megegyező méretű korongot sütőpapírból, helyezzük bele.
  3. Pucoljuk meg a répát, mossuk át alaposan, majd reszeljük minél apróbbra.
  4. Széles keverőedényben botmixerrel elegyítsük az olajat a tojásokkal és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a fahéjat és a sütőport, keverjük egyenletesre. Tegyük hozzá a lereszelt citromhéjat, a répát, és az apró darabokra tört csokoládét, majd forgassuk össze.
  5. Öntsük a masszát a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 25-30 percig, félúton forgassunk a tortaformán 180 fokot.
  6. Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, majd fordítsuk a tetejére, húzzuk le a sütőpapírt, és hintsük be porcukorral. Tároljuk hűtőben!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Bátrabbak kipróbálhatják ugyanezt a receptet a répa helyett szintén nagyon apróra reszelt céklával! Csodás színű, szuperfinom süti lesz belőle.

Alkalmazzunk tűpróbát, hogy eldöntsük, kész e a süti! Szúrjunk bele hústűt, vagy villát, és ha ráragad a tészta, süssük még tovább.

Vénusz tipp

Használjunk a sütihez Vénusz D-vitamin olajat, ami hozzájárul az egészséges fogazat és csontozat fenntartásához.