„Anya a sósat szereti” Szív alakú túrós pogácsa

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha anyukánk nem igazán édesszájú, készülhetünk anyák napjára egy sós klasszikussal: a túrós pogácsával is. Ha szív alakúra szaggatjuk, akkor pedig máris ünnepi ropogtatni való lesz belőle.

Elő- és elkészítési idő

8 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~463 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Kenéshez:

  • 1 tojás felverve (kis tejföllel kikeverve)

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük 20 percig.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tészta igen ragacsos lehet, nyugodtan lisztezzük a deszkát, a nyújtófát!
  4. A tésztát vékonyra nyújtjuk 2-3 cm magasra és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a pogácsákat.
  6. Megkenjük a tetejét a felvert, tejföllel kikevert tojással. 18 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, lenmaggal is.

A tésztájába keverhetünk 10 dkg reszelt (füstölt) sajtot is, így még finomabb lesz a pogácsa tésztája.

Túró helyett készíthetjük juhtúróval is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel ugyanezekkel az arányokkal készíthető.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anya a sósat szereti” Szív alakú túrós pogácsa

Hozzávalók

Kenéshez:


Elkészítés

  1. Az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük 20 percig.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tészta igen ragacsos lehet, nyugodtan lisztezzük a deszkát, a nyújtófát!
  4. A tésztát vékonyra nyújtjuk 2-3 cm magasra és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a pogácsákat.
  6. Megkenjük a tetejét a felvert, tejföllel kikevert tojással. 18 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, lenmaggal is.

A tésztájába keverhetünk 10 dkg reszelt (füstölt) sajtot is, így még finomabb lesz a pogácsa tésztája.

Túró helyett készíthetjük juhtúróval is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel ugyanezekkel az arányokkal készíthető.

Vénusz tipp

A perec gyorsabban elkészül, ha könnyen eldolgozható Vénusz Sütőmargarint használunk, hiszen nem kell várnunk a begyúrásával .