„Ennek a receptjét még Anyu is elkéri majd” Snidlinges kelt perec

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ettől a perectől Anyu is elájul majd! Foszlós, langyos, ellenállhatatlan. 

Elő- és elkészítési idő

8 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~463 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 25 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 ek Vénusz Sütőmargarin
  • 1 csokor snidling
  • Kenéshez: 1 felvert tojás

Elkészítés

  1. A tejet a teáskanálnyi cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet az 1 evőkanál cukorral és sóval, a kacsazsírral, a margarinnal, az apróra vágott snidlinggel, illetve a tejben felfuttatott élesztővel összekeverjük, kidagasztjuk géppel vagy kézzel.
  3. Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd 16 részre osztjuk a tésztát. Vékony rudakká sodorjuk, majd perec alakúra hajtjuk.
  5. Felvert tojással lekenjük a tetejét.
  6. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük a pereceket.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

A perec tetejére lisztből kevés víz és só hozzáadásával készíthetsz „sót”, amivel a sütés vége előtt meglocsoljuk a perecet és ebből lesz a perecekre olyan jellemző, középső sós rész.

Snidling helyett szezonálisan készíthetjük medvehagymával is.

A perec tetejét megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ennek a receptjét még Anyu is elkéri majd” Snidlinges kelt perec

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a teáskanálnyi cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet az 1 evőkanál cukorral és sóval, a kacsazsírral, a margarinnal, az apróra vágott snidlinggel, illetve a tejben felfuttatott élesztővel összekeverjük, kidagasztjuk géppel vagy kézzel.
  3. Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd 16 részre osztjuk a tésztát. Vékony rudakká sodorjuk, majd perec alakúra hajtjuk.
  5. Felvert tojással lekenjük a tetejét.
  6. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük a pereceket.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A perec tetejére lisztből kevés víz és só hozzáadásával készíthetsz „sót”, amivel a sütés vége előtt meglocsoljuk a perecet és ebből lesz a perecekre olyan jellemző, középső sós rész.

Snidling helyett szezonálisan készíthetjük medvehagymával is.

A perec tetejét megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal is.

Vénusz tipp

A perec gyorsabban elkészül, ha könnyen eldolgozható Vénusz Sütőmargarint használunk, hiszen nem kell várnunk a begyúrásával .