„Ma én főzök Anyunak!” Ananászos, füstölt sajtos csirkemell, rukkolás burgonyapürével

Ha tetszik a recept, mentsd el

A vasárnapi ebéd általában az anyukák reszortja. Kedves figyelmesség, ha ezen a vasárnapon átvállaljuk tőlük a főzést, és meglepjük őket ezzel a gyümölcsös ebéddel.
Elő- és elkészítési idő

10 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~625 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg ananászkonzerv
  • szárnyas fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg füstölt sajt
  • 2 ek Vénusz étolaj

Rukolás burgonyapüré:

  • 60 dkg burgonya
  • 8 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2-3 marék rukkola ízlés szerint 

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A húst fűszerezzük, majd egy olajjal kikent kerámiatálba fektetjük.
  3. Az ananászt eloszlatjuk a szeleteken.
  4. A reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. Közben a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk és bő, sós vízben megfőzzük. 
  6. Leszűrjük és a margarinnal összetörjük. Tejjel lazítjuk, végül rukkolát keverünk bele.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A füstölt sajt helyett más zsíros sajtot is használhatunk.

Rukkola helyett a burgonyapürébe keverhetünk friss kelkáposzta leveleket.

A burgonyapürét feldobhatjuk magvakkal is, pl. pirított szezámmag.

Ételallergia tipp

A burgonyapürébe tej helyett használhatunk alternatív tejeket, pl. mandulatej, de simán margarinnal kikeverve is habos végeredményt kapunk.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ma én főzök Anyunak!” Ananászos, füstölt sajtos csirkemell, rukkolás burgonyapürével

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg ananászkonzerv
  • szárnyas fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg füstölt sajt
  • 2 ek Vénusz étolaj

Rukolás burgonyapüré:

  • 60 dkg burgonya
  • 8 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2-3 marék rukkola ízlés szerint 

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A húst fűszerezzük, majd egy olajjal kikent kerámiatálba fektetjük.
  3. Az ananászt eloszlatjuk a szeleteken.
  4. A reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. Közben a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk és bő, sós vízben megfőzzük. 
  6. Leszűrjük és a margarinnal összetörjük. Tejjel lazítjuk, végül rukkolát keverünk bele.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A füstölt sajt helyett más zsíros sajtot is használhatunk.

Rukkola helyett a burgonyapürébe keverhetünk friss kelkáposzta leveleket.

A burgonyapürét feldobhatjuk magvakkal is, pl. pirított szezámmag.

Ételallergia tipp

A burgonyapürébe tej helyett használhatunk alternatív tejeket, pl. mandulatej, de simán margarinnal kikeverve is habos végeredményt kapunk.

Vénusz tipp

Fontos, hogy kikenjük Vénusz étolajjal a tepsit, hiszen így nem ragad majd oda csirke és könnyebb lesz a dolgunk a mosogatáskor is.