“Pénztárcabarát rizspuding“ Rizspuding mogyoróval

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egy olyan egyszerű hozzávalóból, mint a rizs is készíthetünk krémes, habos édességet, ami pohárba töltve, lehűtve várhatja a vendégsereg érkezését.

Elő- és elkészítési idő

0 + 40 perc (+120 perc)

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

10 főre

Kalória

~368 kCal / adag

Allergének

Földimogyoró

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g rizs
  • 5 dl tej
  • 7 dl víz
  • 80 g cukor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tejszín
  • 50 g porcukor
  • 20 dkg pörkölt földimogyoró (sótlan)

Elkészítés

  1. Tegyük fel főni a tejet a vízzel, a rizzsel, a cukorral és a csipet sóval. Néha átkavarva főzzük alacsony lángon 35-40 percig, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Hideg fémtálban verjük kemény habbá a lehűtött tejszínt a porcukorral, és óvatosan forgassuk össze a kihűlt rizzsel. 
  3. Habzsákkal vagy lapátkanállal töltsük poharakba a desszertet, majd tegyük hűtőszekrénybe. Fogyasztáskor szórjuk meg a tetejét mogyoróval.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Mogyoró helyett használhatunk kedvünk szerint más feltétet is: kesudiót, mandulát, török mogyorót, de akár darabolt étcsokit is.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenység esetén könnyen elkészíthetjük a desszertet laktózmentes tejből és tejszínből.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Pénztárcabarát rizspuding“ Rizspuding mogyoróval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel főni a tejet a vízzel, a rizzsel, a cukorral és a csipet sóval. Néha átkavarva főzzük alacsony lángon 35-40 percig, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Hideg fémtálban verjük kemény habbá a lehűtött tejszínt a porcukorral, és óvatosan forgassuk össze a kihűlt rizzsel. 
  3. Habzsákkal vagy lapátkanállal töltsük poharakba a desszertet, majd tegyük hűtőszekrénybe. Fogyasztáskor szórjuk meg a tetejét mogyoróval.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Mogyoró helyett használhatunk kedvünk szerint más feltétet is: kesudiót, mandulát, török mogyorót, de akár darabolt étcsokit is.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenység esetén könnyen elkészíthetjük a desszertet laktózmentes tejből és tejszínből.

Vénusz tipp

Keverjünk a kihűlt rizshez egy deci Vénusz Napfölt, szuper krémes, és friss lesz a desszert!