Tiszta Amerika! - Csokis keksz

Ha tetszik a recept, mentsd el

Érdemes ebből a csokis kekszből dupla adaggal készíteni, hiszen nagyon egyszerű az elkészítése, és jól zárható dobozban akár 4-5 napig is tárolhatjuk. Már ha az a doboz nem ürül ki idő előtt.  

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

kb. 24 keksz

Kalória

~ 172 kCal / keksz

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g teljes kiőrlésű liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 200 g Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez
  • 100 g cukor
  • 60 g barna cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 tojás 
  • 200 g étcsoki
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval.
  3. Verjük fel a cukrokat a margarinnal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a tojásokkal, amíg krémet kapunk. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük egyenletes masszává. Vágjuk kisebb-nagyobb darabokra a csokit és forgassuk ezt is a masszába.
  4. Terítsünk sütőpapírt lapos tepsibe, és halmozzunk rá bő kanálnyi kupacokat a csokis masszából. Ügyeljünk, hogy a kis kupacok között legyen 5 centi szabad hely!
  5. Dobjuk a tepsit a sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranybarnára a sütiket. Hagyjuk a tepsiben kihűlni!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Keverhetünk a süti tésztájába a csokival együtt darabolt fehércsokit, tejcsokit, de mandulát, mogyorót is akár!

Jól záródó dobozban akár 4-5 napig is tárolhatjuk a kekszeket. Már ha marad belőle addig.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük a kekszet, ha Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint használunk.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tiszta Amerika! - Csokis keksz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval.
  3. Verjük fel a cukrokat a margarinnal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a tojásokkal, amíg krémet kapunk. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük egyenletes masszává. Vágjuk kisebb-nagyobb darabokra a csokit és forgassuk ezt is a masszába.
  4. Terítsünk sütőpapírt lapos tepsibe, és halmozzunk rá bő kanálnyi kupacokat a csokis masszából. Ügyeljünk, hogy a kis kupacok között legyen 5 centi szabad hely!
  5. Dobjuk a tepsit a sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranybarnára a sütiket. Hagyjuk a tepsiben kihűlni!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Keverhetünk a süti tésztájába a csokival együtt darabolt fehércsokit, tejcsokit, de mandulát, mogyorót is akár!

Jól záródó dobozban akár 4-5 napig is tárolhatjuk a kekszeket. Már ha marad belőle addig.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük a kekszet, ha Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint használunk.