“Egy tepsivel sosem elég“ Tepertős pogácsa

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha nagy trécselős vendégségre készülünk, akkor van valami, ami semmiképpen nem hiányozhat az asztalról: A tepertős pogácsa! 

Elő- és elkészítési idő

2,5 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

10 főre

Kalória

~5224 kCal / begyúrt tészta

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 30 dkg tepertő
  • só, bors
  • 1 tojás

Elkészítés

  1. Morzsoljuk el és hagyjuk felfutni az élesztőt a langyos, cukrozott tejben.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a tojás sárgájából és a margarinból, a tejföl, az élesztős tej és a só hozzáadásával. Takarjuk le, hagyjuk 40 percig kelni.
  3. Konyhai robotgéppel daráljuk le a tepertőt egy kevés borssal és sóval.
  4. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk kb. 2 cm vastagra,  téglalap alakúra, kenjük meg a tepertőkrémmel, majd a két oldalát hajtsuk be, hogy középen összeérjen. Forgassuk el 90 fokkal a tésztát, kenjük be újra tepertőkrémmel, és hajtsuk be újra a két oldalát. Hagyjuk kelni további 25 percet a tésztát.
  5. Nyújtsuk ki újra, és ismételjük meg még kétszer a műveletet, a pihentetéssel együtt, hogy szép leveles legyen.
  6. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  7. Nyújtsuk ki a tésztát 2 centi vastagságúra,  átlósan vagdossuk be a tetejét, szaggassuk ki, és kenjük le a tetejét  felvert tojással. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük őket további 15 percig, majd süssük készre 15 perc alatt az előmelegített sütőben.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ne daráljuk túl finom krémmé a tepertőt, hagyjunk benne apróbb darabkákat is.

Csak akkor kapunk szép leveles tésztát, ha sokszor hajtogatjuk, és mindig pihentetjük a hajtás után.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egy tepsivel sosem elég“ Tepertős pogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Morzsoljuk el és hagyjuk felfutni az élesztőt a langyos, cukrozott tejben.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a tojás sárgájából és a margarinból, a tejföl, az élesztős tej és a só hozzáadásával. Takarjuk le, hagyjuk 40 percig kelni.
  3. Konyhai robotgéppel daráljuk le a tepertőt egy kevés borssal és sóval.
  4. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk kb. 2 cm vastagra,  téglalap alakúra, kenjük meg a tepertőkrémmel, majd a két oldalát hajtsuk be, hogy középen összeérjen. Forgassuk el 90 fokkal a tésztát, kenjük be újra tepertőkrémmel, és hajtsuk be újra a két oldalát. Hagyjuk kelni további 25 percet a tésztát.
  5. Nyújtsuk ki újra, és ismételjük meg még kétszer a műveletet, a pihentetéssel együtt, hogy szép leveles legyen.
  6. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  7. Nyújtsuk ki a tésztát 2 centi vastagságúra,  átlósan vagdossuk be a tetejét, szaggassuk ki, és kenjük le a tetejét  felvert tojással. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük őket további 15 percig, majd süssük készre 15 perc alatt az előmelegített sütőben.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ne daráljuk túl finom krémmé a tepertőt, hagyjunk benne apróbb darabkákat is.

Csak akkor kapunk szép leveles tésztát, ha sokszor hajtogatjuk, és mindig pihentetjük a hajtás után.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a tészta készítéséhez!