“Azonnal elkérik a receptjét!“ Sós sajttorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha a sajtra gondolunk, a sós íz jut eszünkbe. Mégis a fél bolygót meghódította aztán az édes sajttorta. Hát most akkor csináljunk belőle újra sósat, és biztosan sikert fogunk vele aratni!

Elő- és elkészítési idő

20 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~400 kCal / szelet

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 23 dkg zabkeksz
  • 10 dkg sótlan földimogyoró
  • 12 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • csipet só
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • 4 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt parmezán 

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk le a zabkekszet, és tegyük félre a negyedét. Daráljuk le a mogyorót is, keverjük össze a ledarált keksz háromnegyedével és  a felolvasztott margarinnal, majd nyomkodjuk le egyenletesen egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.
  3. Keverjük sima krémmé a krémsajtot a  tojásokkal, a ricottával, a tejföllel és a tejszínnel, majd forgassuk hozzá az apróra reszelt parmezánt, és a ledarált zabkeksz negyedét is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt, néha megforgatva süssük készre.
  5. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni, majd tároljuk fogyasztásig hűtőszekrényben.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Azonnal elkérik a receptjét!“ Sós sajttorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk le a zabkekszet, és tegyük félre a negyedét. Daráljuk le a mogyorót is, keverjük össze a ledarált keksz háromnegyedével és  a felolvasztott margarinnal, majd nyomkodjuk le egyenletesen egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.
  3. Keverjük sima krémmé a krémsajtot a  tojásokkal, a ricottával, a tejföllel és a tejszínnel, majd forgassuk hozzá az apróra reszelt parmezánt, és a ledarált zabkeksz negyedét is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt, néha megforgatva süssük készre.
  5. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni, majd tároljuk fogyasztásig hűtőszekrényben.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!