“Hogy te mennyire kreatív vagy!“ Pálcikás sajtos batyu

Ha tetszik a recept, mentsd el


Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~316 kCal / pálcika

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 lap leveles tészta
  • 25 dkg cheddar sajt
  • 100 g málna dzsem
  • 1 tojás
  • Vénusz étolaj
  • 16 fa pálcika

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Hajtsuk ki a leveles tésztát, a darabokat mindig felezve vágjunk belőle 16 egyenlő méretű kis téglalapot. Ismételjük meg a másik tésztalappal is.
  3. A kis tésztalapok felének a közepét kenjük meg egyenletesen a lekvárral, majd helyezzünk rá egy jó darab szeletelt sajtot. Tegyük a fapálcikákat a sajtokra úgy, hogy a pálcika kétharmada lelógjon a tésztáról. Helyezzük rá a maradék tésztalapokat, hogy kis batyukat kapjunk. Nyomkodjuk össze a tészták szélét óvatosan egy villával, így szép recés mintát kapunk. 
  4. Helyezzük a  batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceljük meg egy kevés étolajjal, majd kenjük le a tetejét felvert tojással.
  5. Süssük aranybarnára az előmelegített sütőben 12-13 perc alatt.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Pár perc alatt ropogósra süthetjük a kis batyukat bő olajban is, de ebben az esetben nagyon figyeljünk majd oda, hogy rendesen le legyen zárva a szélük.

Cheddar helyett használhatunk camembert, vagy más brie típusú sajtot is.

Vágjunk egészen apróra snidlinget, majd azzal keverjünk krémesre Vénusz Napfölt, így gyors és finom mártogatóst kapunk a pálcikás csemegézéshez.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hogy te mennyire kreatív vagy!“ Pálcikás sajtos batyu

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Hajtsuk ki a leveles tésztát, a darabokat mindig felezve vágjunk belőle 16 egyenlő méretű kis téglalapot. Ismételjük meg a másik tésztalappal is.
  3. A kis tésztalapok felének a közepét kenjük meg egyenletesen a lekvárral, majd helyezzünk rá egy jó darab szeletelt sajtot. Tegyük a fapálcikákat a sajtokra úgy, hogy a pálcika kétharmada lelógjon a tésztáról. Helyezzük rá a maradék tésztalapokat, hogy kis batyukat kapjunk. Nyomkodjuk össze a tészták szélét óvatosan egy villával, így szép recés mintát kapunk. 
  4. Helyezzük a  batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceljük meg egy kevés étolajjal, majd kenjük le a tetejét felvert tojással.
  5. Süssük aranybarnára az előmelegített sütőben 12-13 perc alatt.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Pár perc alatt ropogósra süthetjük a kis batyukat bő olajban is, de ebben az esetben nagyon figyeljünk majd oda, hogy rendesen le legyen zárva a szélük.

Cheddar helyett használhatunk camembert, vagy más brie típusú sajtot is.

Vágjunk egészen apróra snidlinget, majd azzal keverjünk krémesre Vénusz Napfölt, így gyors és finom mártogatóst kapunk a pálcikás csemegézéshez.