“Szép is legyen!“ Kapros sonkás rózsa

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha már itt a tavasz, és kint is csupa virág minden, miért ne vinnénk be a virágzást a konyhánkba is? Ez a kapros rózsa recept nem csak illatos, de csodaszép is!

Elő- és elkészítési idő

10 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~747 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 köteg friss kapor
  • 10 dkg juhtúró
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 15 dkg szeletelt füstölt sonka

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Olvasszuk ki a mirelit leveles tésztát, hajtogassuk ki, majd szeljük 2-3 centi széles csíkokra.
  3. Vágjuk apróra a kaprot, és keverjük egyenletes krémmé a juhtúróval és a margarinnal. Kenjünk be vele minden tésztacsíkot, majd helyezzünk sonkaszeleteket rájuk úgy, hogy a sonka túllógjon kicsit a tésztán.
  4. Tekerjük fel óvatosan a tésztacsíkokat, a végét mindig nyomkodjuk oda a kész tekercshez, hogy összetapadjon. Helyezzük a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15-20 perc alatt  süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Használhatunk a töltelékhez szalámit, vékonyra szeletelt sajtot, amihez csak kedvünk van.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szép is legyen!“ Kapros sonkás rózsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Olvasszuk ki a mirelit leveles tésztát, hajtogassuk ki, majd szeljük 2-3 centi széles csíkokra.
  3. Vágjuk apróra a kaprot, és keverjük egyenletes krémmé a juhtúróval és a margarinnal. Kenjünk be vele minden tésztacsíkot, majd helyezzünk sonkaszeleteket rájuk úgy, hogy a sonka túllógjon kicsit a tésztán.
  4. Tekerjük fel óvatosan a tésztacsíkokat, a végét mindig nyomkodjuk oda a kész tekercshez, hogy összetapadjon. Helyezzük a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15-20 perc alatt  süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Használhatunk a töltelékhez szalámit, vékonyra szeletelt sajtot, amihez csak kedvünk van.

Vénusz tipp

Margarin helyett kikeverhetjük a juhtúrós krémet 4-5 kanál Vénusz Napföllel is.