„Csupacsokis ebéd” Csokis rizskoch

Ha tetszik a recept, mentsd el

A csokis rizskoch kicsit ugyan pepecselős, de ha ebédre készítjük, máris nem vészes, viszont igazi csokibomba, amivel el tudjuk kápráztatni a gyerekeket, ráadásul utána energiabombaként ugorhatunk neki egy csodás kirándulásnak vagy játszóterezésnek.

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~847 kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a rizst összeöntjük, felforraljuk, és egy csipet sót adunk hozzá. Amikor már kellően összeállt a tejberizs - ez kb. 30 perc-, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  2. A masszához adjuk a margarint és az étcsokit. 
  3. A tojásfehérjét és -sárgáját szétválasztjuk, a sárgákat a tejberizsbe keverjük. 
  4. A tojásfehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük. A hab 1/3-át jól belekeverjük a tejberizsbe, és a másik 2/3-át pedig óvatosan beleforgatjuk. 
  5. A masszát kerámiatálba öntjük, és 40 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 
  6. Mikor elkészült kivesszük, és megvárjuk míg teljesen le nem hűl, majd felszeleteljük.
  7. Tejszínhabbal vagy savanykás lekvárral kínáljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A csokoládét elhagyva, tehetünk bele áfonyát, mazsolát vagy aszalt szilvát is.

A kész rizskochot langyosan, de akár hidegen is tálalhatjuk.

Ha vaníliafagyit adunk hozzá, elolvadnak örömükben a gyerekek.

Ételallergia tipp

Kókusztejjel is elkészíthetjük, így laktkózmentes lesz.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom, vaníliaízű és illatú sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Csupacsokis ebéd” Csokis rizskoch

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a rizst összeöntjük, felforraljuk, és egy csipet sót adunk hozzá. Amikor már kellően összeállt a tejberizs - ez kb. 30 perc-, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  2. A masszához adjuk a margarint és az étcsokit. 
  3. A tojásfehérjét és -sárgáját szétválasztjuk, a sárgákat a tejberizsbe keverjük. 
  4. A tojásfehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük. A hab 1/3-át jól belekeverjük a tejberizsbe, és a másik 2/3-át pedig óvatosan beleforgatjuk. 
  5. A masszát kerámiatálba öntjük, és 40 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 
  6. Mikor elkészült kivesszük, és megvárjuk míg teljesen le nem hűl, majd felszeleteljük.
  7. Tejszínhabbal vagy savanykás lekvárral kínáljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A csokoládét elhagyva, tehetünk bele áfonyát, mazsolát vagy aszalt szilvát is.

A kész rizskochot langyosan, de akár hidegen is tálalhatjuk.

Ha vaníliafagyit adunk hozzá, elolvadnak örömükben a gyerekek.

Ételallergia tipp

Kókusztejjel is elkészíthetjük, így laktkózmentes lesz.