“Nem mentem boltba” Sült fokhagymakrémleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Vannak esték, amikor nem jön össze a bevásárlás és nincs otthon szinte semmi. Ilyenkor seperc alatt forró, mégis tartalmas vacsorát varázsolhatunk az asztalra egy fej fokhagymából, és némi száraz kenyérből.

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~180 kCal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 bagett / 20 dkg száraz pékáru
  • 1 dl fehér bor
  • 1,4 l víz
  • 3 babérlevél
  • 5 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1.  Melegítsük elő a sütőt 220 fokra! A bagettet vagy a száraz pékárut áztassuk be vízbe.
  2.  Szedjük gerezdekre a fokhagymát, tegyük héjastól tepsibe, és 12-15 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  3. Magas falú edényben pirítsuk meg az olajon az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott pékárut, majd a készre sült és héjából kiszabadított fokhagymagerezdeket, öntsük fel a fehérborral és a vízzel. Dobjuk bele a babérleveleket, és főzzük 10 percig.
  4.  A babérlevelek eltávolítása után botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a krémlevest, sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Készítsünk pirított diót feltétnek: dobjuk be egy tepsiben a sütőbe a fokhagyma mellé, 10 perc alatt készre sül. Tegyük egy tiszta konyharuhába, majd rázzuk össze, így könnyen lejön a héja.

Ételallergia tipp

Gluténmentes verzióként pékáru helyett főzzünk puhára a levesben 2-3 db vékonyra szeletelt krumplit, majd turmixoljuk bele.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem mentem boltba” Sült fokhagymakrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Melegítsük elő a sütőt 220 fokra! A bagettet vagy a száraz pékárut áztassuk be vízbe.
  2.  Szedjük gerezdekre a fokhagymát, tegyük héjastól tepsibe, és 12-15 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  3. Magas falú edényben pirítsuk meg az olajon az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott pékárut, majd a készre sült és héjából kiszabadított fokhagymagerezdeket, öntsük fel a fehérborral és a vízzel. Dobjuk bele a babérleveleket, és főzzük 10 percig.
  4.  A babérlevelek eltávolítása után botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a krémlevest, sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Készítsünk pirított diót feltétnek: dobjuk be egy tepsiben a sütőbe a fokhagyma mellé, 10 perc alatt készre sül. Tegyük egy tiszta konyharuhába, majd rázzuk össze, így könnyen lejön a héja.

Ételallergia tipp

Gluténmentes verzióként pékáru helyett főzzünk puhára a levesben 2-3 db vékonyra szeletelt krumplit, majd turmixoljuk bele.

Vénusz tipp

Tálaláskor pár kanál krémesre kevert Vénusz Napföllel még finomabb lesz a leves!