“Hó végi vacsora” Túrós csusza

Ha tetszik a recept, mentsd el

Vannak ételek, amiket nem kell különösebben bemutatni. A túrós csuszát öt szóban össze lehet foglalni: klasszikus, olcsó, gyors, laktató, és szuperfinom!

Elő- és elkészítési idő

10 +15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~890 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg túró
  • 3 dl tejföl
  • 60 dkg csusza tészta
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű, lobogva forró, sós vízben főzzük puhára a csuszatésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.
  2. Széles teflonserpenyőben, alacsony lángon kezdjük el kiolvasztani a zsírt az apróra kockázott kolozsvári szalonnából. Mikor már pirul, emeljük a hőmérsékletet, és süssük ropogósra a kockákat. Szükség esetén locsoljunk rá kevés olajat. Adjuk hozzá a lecsepegtetett csuszatésztát, és néha átforgatva süssük addig, amíg néhol lepirul a széle.
  3. Tálaljuk forrón, villával összetört túróval, és krémesre kevert tejföllel. Frissen őröljünk rá borsot!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Túró helyett készíthetjük juhtúróval is az ételt.

Ételallergia tipp

Laktózérzékeny családtagjainknak könnyen elkészíthetjük laktózmentes túró és tejföl használatával.

Vénusz Vajízű étolaj


Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával

Etiam in accumsan purus. Mauris et diam fringilla, ornare erat non, tempus ligula.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hó végi vacsora” Túrós csusza

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű, lobogva forró, sós vízben főzzük puhára a csuszatésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.
  2. Széles teflonserpenyőben, alacsony lángon kezdjük el kiolvasztani a zsírt az apróra kockázott kolozsvári szalonnából. Mikor már pirul, emeljük a hőmérsékletet, és süssük ropogósra a kockákat. Szükség esetén locsoljunk rá kevés olajat. Adjuk hozzá a lecsepegtetett csuszatésztát, és néha átforgatva süssük addig, amíg néhol lepirul a széle.
  3. Tálaljuk forrón, villával összetört túróval, és krémesre kevert tejföllel. Frissen őröljünk rá borsot!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Túró helyett készíthetjük juhtúróval is az ételt.

Ételallergia tipp

Laktózérzékeny családtagjainknak könnyen elkészíthetjük laktózmentes túró és tejföl használatával.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a tálaláshoz!