“Habzsidőzsi” Sült camembert pirított gombával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egy hűvös tavaszi estén keresve sem találhatnánk egyszerűbb és melengetőbb gyors vacsorát, mint ez az illatos, friss fűszernövényekkel sült camembert és gomba!

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~495 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db camembert sajt
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 1 ág rozmaring
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
  2. Helyezzük beolajozott tepsire a sajtokat, szurkáljunk beléjük rozmaring ágacskákat, őröljünk rá borsot, majd tegyük be az előmelegített sütőbe 10-14 percre.
  3. Mossuk meg a gombát, szárítsuk le, vágjuk egyenletes vékony szeletekre. Szeljük a fokhagymát is minél vékonyabbra.
  4. Melegítsünk nagy lángon széles teflon serpenyőben kevés olajat, majd dobjuk rá a gombát, fokhagymát, és néha átforgatva minél gyorsabban pirítsuk aranybarnára. Sózzuk, tálaljuk forrón a sült camemberttel.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

Mindenképpen tűzforró serpenyőben kezdjük el pirítani a gombát, és gyorsan forgatva süssük, így valóban pirulni fog, nem pedig puhára párolódni a kieresztett víztartalmától.

Keverjünk a gombához egy pár marok bébispenótot: még színesebb és finomabb lesz a vacsink!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Habzsidőzsi” Sült camembert pirított gombával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
  2. Helyezzük beolajozott tepsire a sajtokat, szurkáljunk beléjük rozmaring ágacskákat, őröljünk rá borsot, majd tegyük be az előmelegített sütőbe 10-14 percre.
  3. Mossuk meg a gombát, szárítsuk le, vágjuk egyenletes vékony szeletekre. Szeljük a fokhagymát is minél vékonyabbra.
  4. Melegítsünk nagy lángon széles teflon serpenyőben kevés olajat, majd dobjuk rá a gombát, fokhagymát, és néha átforgatva minél gyorsabban pirítsuk aranybarnára. Sózzuk, tálaljuk forrón a sült camemberttel.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

Mindenképpen tűzforró serpenyőben kezdjük el pirítani a gombát, és gyorsan forgatva süssük, így valóban pirulni fog, nem pedig puhára párolódni a kieresztett víztartalmától.

Keverjünk a gombához egy pár marok bébispenótot: még színesebb és finomabb lesz a vacsink!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 étolajat, ami alfa-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér egészséges koleszterinszintjének a fenntartásához.