"Hamis tésztasaláta" Sült répás ricottasaláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A tészták helyettesítése zöldségekkel nagyon divatos mostanában. Elég hozzá egy krumplihámozó és néhány répa, hogy máris tökéletes és könnyű szélesmetéltet készítsünk magunknak vacsorára.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~643 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 100 gr ricotta
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 5 dkg petrezselyem
  • 5 dkg pirított tökmag
  • só, bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát, mossuk át alaposan, majd a zöldséghámozóval gyaluljuk egyenletes vékony szalagokra. Mossuk meg a cukkinit, és gyaluljuk ugyanígy csíkokra. A fokhagymát fosszuk meg a héjától és szeleteljük egészen vékonyra.
  2. Széles teflonserpenyőben hevítsük fel az olaj felét, dobjuk rá a répát, a cukkinit, a fokhagymát, és néha átforgatva pirítsuk amíg elkezd odakapni kicsit, és karamellizálódik. Sózzuk, facsarjuk rá a fél citrom levét, és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet.
  3. Keverjük ki a ricotta felét a tejföllel, a maradék olajjal, és forgassuk össze a sült répával. Hintsük meg tökmaggal és a visszamaradt darabos ricottával, tálaljuk frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tökmag helyett használhatunk fekete szezámmagot is: pirítsuk meg a répával és a cukkinivel együtt.

Adjunk pár kanál szójaszószt a sülő répához, és még finomabb lesz a salátánk!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Hamis tésztasaláta" Sült répás ricottasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát, mossuk át alaposan, majd a zöldséghámozóval gyaluljuk egyenletes vékony szalagokra. Mossuk meg a cukkinit, és gyaluljuk ugyanígy csíkokra. A fokhagymát fosszuk meg a héjától és szeleteljük egészen vékonyra.
  2. Széles teflonserpenyőben hevítsük fel az olaj felét, dobjuk rá a répát, a cukkinit, a fokhagymát, és néha átforgatva pirítsuk amíg elkezd odakapni kicsit, és karamellizálódik. Sózzuk, facsarjuk rá a fél citrom levét, és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet.
  3. Keverjük ki a ricotta felét a tejföllel, a maradék olajjal, és forgassuk össze a sült répával. Hintsük meg tökmaggal és a visszamaradt darabos ricottával, tálaljuk frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tökmag helyett használhatunk fekete szezámmagot is: pirítsuk meg a répával és a cukkinivel együtt.

Adjunk pár kanál szójaszószt a sülő répához, és még finomabb lesz a salátánk!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a saláta készítéséhez!