A tökéletes alap recept – Hagyományos palacsinta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A hagyományos palacsinta akkor finom, ha nem gumiszerű, de nincs is kiszáradva. Annak ellenére, hogy egyszerű fontosak az arányok, úgyhogy figyeljünk oda rá!

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~328 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Apránként hígítjuk a tejjel és a vízzel, csipet sóval ízesítjük.
  3. Az olajat is hozzáadjuk.
  4. Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A palacsintát tölthetjük túróval, lekvárral, pudinggal, mogyorókrémmel, kakaóporral, fahéjjal, dióval, mákkal…

Készíthetünk belőle előételt kapros, sós, túrós töltelékkel.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek használjanak kifejezetten nekik kifejlesztett gluténmentes palacsintaport, de ezekkel az arányokkal el lehet készíteni gluténmentes süteménylisztből is a palacsintát.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

A tökéletes alap recept – Hagyományos palacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Apránként hígítjuk a tejjel és a vízzel, csipet sóval ízesítjük.
  3. Az olajat is hozzáadjuk.
  4. Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A palacsintát tölthetjük túróval, lekvárral, pudinggal, mogyorókrémmel, kakaóporral, fahéjjal, dióval, mákkal…

Készíthetünk belőle előételt kapros, sós, túrós töltelékkel.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek használjanak kifejezetten nekik kifejlesztett gluténmentes palacsintaport, de ezekkel az arányokkal el lehet készíteni gluténmentes süteménylisztből is a palacsintát.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával különleges, vajas ízzel gazdagítja palacsintánkat.