„Kend és tornyozd!” Diós-lekváros palacsintatorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A diós-lekváros palacsintatorony olyan finom és elegáns, hogy akár tortának is elmegy. A rétegek közé dió és baracklekvár kerül, akár vendégségre is készíthetjük, csokival leöntve.

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~904 kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló edény aljára egy réteg palacsintát fektetünk, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a porcukorral elkevert dióval.
  2. Erre ismét palacsinta, ismét lekvár, ismét dió.
  3. Addig folytatjuk, míg a tetejére palacsinta kerül.
  4. Alufóliával lefedjük és 180 fokon 20 percet sütjük.
  5. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és a palacsintatoronyra öntjük.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Néhány réteg közé szórhatunk porcukorral elkevert kakaóport, így még különlegesebb lesz a végeredmény.

Baracklekvár helyett használhatunk más savanykás lekvárt is, pl. áfonya, málna.

Ételallergia tipp

Dió helyett nagyon finom őrölt mandulával.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Kend és tornyozd!” Diós-lekváros palacsintatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló edény aljára egy réteg palacsintát fektetünk, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a porcukorral elkevert dióval.
  2. Erre ismét palacsinta, ismét lekvár, ismét dió.
  3. Addig folytatjuk, míg a tetejére palacsinta kerül.
  4. Alufóliával lefedjük és 180 fokon 20 percet sütjük.
  5. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és a palacsintatoronyra öntjük.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!



Elkészítési tipp

Néhány réteg közé szórhatunk porcukorral elkevert kakaóport, így még különlegesebb lesz a végeredmény.

Baracklekvár helyett használhatunk más savanykás lekvárt is, pl. áfonya, málna.

Ételallergia tipp

Dió helyett nagyon finom őrölt mandulával.