„Sós szájúak kedvence!” Tarkedli

Ha tetszik a recept, mentsd el

A tarkedli cseh eredetű palacsintaféle. A tésztája lazább szerkezetű lesz,  ha túrót teszünk bele. Kaporral isteni sós csemege!

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~922 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, a közepébe lyukat készítünk.
  2. 1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszt közepébe fúrt lyukba öntjük.
  3. Letakarjuk, 15 percet kelesztjük. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a túrót ill.  a maradék langyos tejet és az apróra vágott kaprot.
  4. Robotgéppel alaposan kidolgozzuk. Egy palacsintasütőt/teflon serpenyőt olajjal kikenünk és két evőkanál segítségével kis adagokat merünk a serpenyőbe.
  5. Pár perc sütés után falapáttal megfordítjuk és kicsit lenyomjuk, hogy helyes lapos legyen, majd aranysárgára sütjük a másik oldalát is. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
  6. Nagyjából 15-20 tarkedli lesz ebből a mennyiségből.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Lekvárral is nagyon finom, akkor a tésztához adjunk 2 ek cukrot.

Ételallergia tipp

Hajdinaliszttel vagy gluténmentes liszttel is működik.

Vénusz Vajízű étolaj


Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával

Etiam in accumsan purus. Mauris et diam fringilla, ornare erat non, tempus ligula.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Sós szájúak kedvence!” Tarkedli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, a közepébe lyukat készítünk.
  2. 1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszt közepébe fúrt lyukba öntjük.
  3. Letakarjuk, 15 percet kelesztjük. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a túrót ill.  a maradék langyos tejet és az apróra vágott kaprot.
  4. Robotgéppel alaposan kidolgozzuk. Egy palacsintasütőt/teflon serpenyőt olajjal kikenünk és két evőkanál segítségével kis adagokat merünk a serpenyőbe.
  5. Pár perc sütés után falapáttal megfordítjuk és kicsit lenyomjuk, hogy helyes lapos legyen, majd aranysárgára sütjük a másik oldalát is. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
  6. Nagyjából 15-20 tarkedli lesz ebből a mennyiségből.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Lekvárral is nagyon finom, akkor a tésztához adjunk 2 ek cukrot.

Ételallergia tipp

Hajdinaliszttel vagy gluténmentes liszttel is működik.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával a vaj tradicionális ízét és illatát ötvözi az olaj kedvező tulajdonságaival, így a palacsintákat könnyedén sütjük, nem tapad, nem ragad a serpenyőbe.