“Segítek anyunak! “ Füstölt sajtos fasírtgolyó

Ha tetszik a recept, mentsd el

A fasírtgolyók laktatóak, a formázásukat csinálhatják a gyerekek, és akár nasiként, akár főzelékek feltétjeként megállják a helyüket.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~572 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marha
  • 30 dkg darált sertés
  • fél kk őrölt kömény
  • 1 ek mustár
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 15 deka füstölt sajt
  • bors
  • 1 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a darált húsból, a tojásból, a köményből és a zsemlemorzsából masszát. Sózzuk, óvatosan borsozzuk.
  2. Vágjuk apró, 1 centis kockákra a füstölt sajtot.
  3. Formázzunk kicsi, 2-3 centis golyókat a húsmasszából. Nyomjunk mindegyikbe egy sajtkockát, majd simítsuk újra gömbölyűvé, hogy sütéskor ne folyjon ki az olvadó sajt.
  4. Melegítsünk széles serpenyőben olajat, majd óvatosan helyezzük bele a húsgolyókat, és néha átforgatva süssük készre 6-8 perc alatt, .
  5. Papírtörlőn szárítsuk le a felesleges olajat, szúrjunk mindegyik húsgolyóba fogpiszkálót, és tálaljuk akár házi majonézzel, akár más krémmel. 

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Ehetjük önmagában is a húsgolyókat, akár melegen, akár hidegen, de kiváló feltét is lehet belőle főzelékekhez.

Keverjünk a darált húshoz 1 kávéskanál őrölt koriandert és 1 kávéskanál őrölt fahéjat: igazi keleti hangulatú csemegét kapunk majd, tálaljuk joghurttal!

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek használhatnak a húsgolyó töltéséhez füstölt tofut is.

Vénusz Sütőolaj

Akár 10 x süthetsz benne

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Segítek anyunak! “ Füstölt sajtos fasírtgolyó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a darált húsból, a tojásból, a köményből és a zsemlemorzsából masszát. Sózzuk, óvatosan borsozzuk.
  2. Vágjuk apró, 1 centis kockákra a füstölt sajtot.
  3. Formázzunk kicsi, 2-3 centis golyókat a húsmasszából. Nyomjunk mindegyikbe egy sajtkockát, majd simítsuk újra gömbölyűvé, hogy sütéskor ne folyjon ki az olvadó sajt.
  4. Melegítsünk széles serpenyőben olajat, majd óvatosan helyezzük bele a húsgolyókat, és néha átforgatva süssük készre 6-8 perc alatt, .
  5. Papírtörlőn szárítsuk le a felesleges olajat, szúrjunk mindegyik húsgolyóba fogpiszkálót, és tálaljuk akár házi majonézzel, akár más krémmel. 

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Ehetjük önmagában is a húsgolyókat, akár melegen, akár hidegen, de kiváló feltét is lehet belőle főzelékekhez.

Keverjünk a darált húshoz 1 kávéskanál őrölt koriandert és 1 kávéskanál őrölt fahéjat: igazi keleti hangulatú csemegét kapunk majd, tálaljuk joghurttal!

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek használhatnak a húsgolyó töltéséhez füstölt tofut is.

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel.