Ünnepi klasszikus – A Gundel palacsinta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Gundel Károlyról kapta a nevét ez a mazsolás, diós, narancsos finomság, amit tálaláskor csokoládéöntettel borítanak be és kevés rumot gyújtanak meg rajta, így lángol a palacsinta.

Elő- és elkészítési idő

15+ 40 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1280 kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

12 db hagyományos palacsinta


Töltelék:

  • 50 g puha mazsola
  • 1 dl tej
  • 80 g porcukor
  • 120 g darált dió
  • 1/4 kk. őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1/2 dl rum

Csokoládé mártás:

Elkészítés

  1. A mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A tejet felforraljuk a porcukorral.
  2. Hozzáadjuk a diót, a fahéjat és a narancs reszelt héját. Mérsékelt tűzön 1 percig főzzük, hagyjuk kihűlni, végül belekeverjük a mazsolát és a rumot.
  3. Arányosan elosztva megkenjük vele a palacsintákat, zsebkendőszerűen félbe-negyedbe hajtjuk vagy feltekerjük, tűzálló tálra rendezzük.
  4. A csokoládészószhoz a tejet felmelegítjük a margarinnal és beleolvasztjuk a csokoládét.
  5. Meglocsoljuk vele a palacsintákat.
  6. 1 ek rumot locsolunk egy tányérra és meggyújtjuk.
  7. Nagyon látványos desszert.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A flambírozást gyerekeknek készült ételen ne végezzük.

A narancs legyen bio vagy mossuk meg alaposan!

Ételallergia tipp

Dió helyett érzékenység esetén használjunk őrölt mandulát.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom, vaníliaízű és illatú sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Ünnepi klasszikus – A Gundel palacsinta

Hozzávalók

12 db hagyományos palacsinta


Töltelék:

Csokoládé mártás:

Elkészítés

  1. A mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A tejet felforraljuk a porcukorral.
  2. Hozzáadjuk a diót, a fahéjat és a narancs reszelt héját. Mérsékelt tűzön 1 percig főzzük, hagyjuk kihűlni, végül belekeverjük a mazsolát és a rumot.
  3. Arányosan elosztva megkenjük vele a palacsintákat, zsebkendőszerűen félbe-negyedbe hajtjuk vagy feltekerjük, tűzálló tálra rendezzük.
  4. A csokoládészószhoz a tejet felmelegítjük a margarinnal és beleolvasztjuk a csokoládét.
  5. Meglocsoljuk vele a palacsintákat.
  6. 1 ek rumot locsolunk egy tányérra és meggyújtjuk.
  7. Nagyon látványos desszert.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A flambírozást gyerekeknek készült ételen ne végezzük.

A narancs legyen bio vagy mossuk meg alaposan!

Ételallergia tipp

Dió helyett érzékenység esetén használjunk őrölt mandulát.

Vénusz tipp

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin a vanília ízével gazdagítja palacsintáinkat , így még különlegesebb ízű lesz desszertünk.