„Gluténérzékenyek is ehetik!” Blini zöldséges tejföllel

Ha tetszik a recept, mentsd el

A blini egy élesztős orosz lepény, amit tejföllel, kaviárral kínálnak. Sokféleképpen ízesíthető és ami a legjobb, gluténmentes is.

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~285 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 75 g hajdinaliszt
  • 1 tasak szárított élesztő (7g)
  • 5 dl langyos tej
  • 2 tojás szétválasztva
  • 30 g olvasztott Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 3 dl tejföl
  • Snidling
  • Pici só

Elkészítés

  1. A tojásfehérjék kivételével csomómentesen elkeverjük a tészta hozzávalóit, folyós, sűrű palacsintatészta állaga legyen.
  2. Félretesszük 1 órára kelni. A fehérjéket habnak felverjük, hozzákeverjük a tésztához, megint fél órát kelesztjük.
  3. Felforrósított blinisütőben kisütjük. Blinisütő hiányában kis adagokat kanalazunk egymás mellé a palacsintasütőbe és mindkét oldalát megsütjük.
  4. A tetejére kenjük a snidlinges tejfölt.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

Készíthetjük édesen is, ez esetben tegyünk bele 2 tk cukrot a tésztába, illetve a snidlinges tejölt hagyjuk el.

Piros bogyós lekvárral különleges csemege!

Ételallergia tipp

Ha a tejet laktózmentesre váltjuk, akkor az étel laktózmentes.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gluténérzékenyek is ehetik!” Blini zöldséges tejföllel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjék kivételével csomómentesen elkeverjük a tészta hozzávalóit, folyós, sűrű palacsintatészta állaga legyen.
  2. Félretesszük 1 órára kelni. A fehérjéket habnak felverjük, hozzákeverjük a tésztához, megint fél órát kelesztjük.
  3. Felforrósított blinisütőben kisütjük. Blinisütő hiányában kis adagokat kanalazunk egymás mellé a palacsintasütőbe és mindkét oldalát megsütjük.
  4. A tetejére kenjük a snidlinges tejfölt.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!



Elkészítési tipp

Készíthetjük édesen is, ez esetben tegyünk bele 2 tk cukrot a tésztába, illetve a snidlinges tejölt hagyjuk el.

Piros bogyós lekvárral különleges csemege!

Ételallergia tipp

Ha a tejet laktózmentesre váltjuk, akkor az étel laktózmentes.

Vénusz tipp

A blinink gazdagabb ízű lesz, ha a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal készítjük.