Az osztrák nagymamák kedvence - A császármorzsa

Ha tetszik a recept, mentsd el

A hagyományos császármorzsa könnyed, légies és a palacsinta távoli rokonának tekinthető. Az itthon császármorzsaként ismert daramorzsa csomós, kissé „fújtós”, így aki ezt ismeri csak, mindenképpen próbálja ki ezt a receptet.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~380 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, sütőport, cukrokat és a tojássárgáját összekeverjük a tejjel, sűrű palacsintatésztává. 20 percig pihentetjük.
  2. Felverjük a tojások fehérjét, és lassan az előzőleg összekevert hozzávalókhoz adjuk.
  3. A margarinon mint egy omlettet kisütjük, és még a serpenyőben kis darabokra szaggatjuk, ízlés szerint.
  4. Porcukorral és lekvárral megszórva tálaljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Adhatunk a tésztához mazsolát, aszalt áfonyát.

Izgalmas, ha tálaláskor megszórjuk durvára vágott, pirított mogyoróval.

Ételallergia tipp

Tejérzékenység esetén használjunk mandulatejet hozzá.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Az osztrák nagymamák kedvence - A császármorzsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, sütőport, cukrokat és a tojássárgáját összekeverjük a tejjel, sűrű palacsintatésztává. 20 percig pihentetjük.
  2. Felverjük a tojások fehérjét, és lassan az előzőleg összekevert hozzávalókhoz adjuk.
  3. A margarinon mint egy omlettet kisütjük, és még a serpenyőben kis darabokra szaggatjuk, ízlés szerint.
  4. Porcukorral és lekvárral megszórva tálaljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Adhatunk a tésztához mazsolát, aszalt áfonyát.

Izgalmas, ha tálaláskor megszórjuk durvára vágott, pirított mogyoróval.

Ételallergia tipp

Tejérzékenység esetén használjunk mandulatejet hozzá.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű Sütőmargarin a vaj ízével és illatával gazdagítja császármorzsánkat.