Bajnok Tv ropi - Rágcsa

Ha tetszik a recept, mentsd el

Gyorsan elkészül, olcsó, omlós és ropogós. A tésztáját lefagyaszthatjuk és bármikor előkaphatjuk ha életünk párja megkérdezi, hogy van-e itthon valami ropogtatnivaló. Ha ez a recept nem bajnok, akkor semmi!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~1974 kCal/tepsi

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 4 k Vénusz Étolaj
  • 150 g reszelt sajt
  • 4 kanál tejföl
  • 2 tk só

Elkészítés

  1. Gyúrjunk lágy, omlós tésztát az összes hozzávalóból. A reszelt sajtnak csak a kétharmadát tegyük bele!
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Nyújtsuk fél centi vastagra a tésztát, derelyevágóval, vagy késsel szeljük keskeny csíkokra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk a maradék sajtot a rudacskák tetejére, és 12-14 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Ha túl lágy lesz a tésztánk a gyúrás közben, dobjuk be a fagyasztóba fél órára mielőtt nyújtanánk, hogy kicsit kidermedjen.

Ha szeretnénk, hogy szép sárga legyen a rágcsa teteje, kenjük be a sajtszórás előtt egy felvert tojással.

Ízlés szerint szórhatunk a sajt mellé egész köményt, szezámmagot.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Bajnok Tv ropi - Rágcsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk lágy, omlós tésztát az összes hozzávalóból. A reszelt sajtnak csak a kétharmadát tegyük bele!
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Nyújtsuk fél centi vastagra a tésztát, derelyevágóval, vagy késsel szeljük keskeny csíkokra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk a maradék sajtot a rudacskák tetejére, és 12-14 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!



Elkészítési tipp

Ha túl lágy lesz a tésztánk a gyúrás közben, dobjuk be a fagyasztóba fél órára mielőtt nyújtanánk, hogy kicsit kidermedjen.

Ha szeretnénk, hogy szép sárga legyen a rágcsa teteje, kenjük be a sajtszórás előtt egy felvert tojással.

Ízlés szerint szórhatunk a sajt mellé egész köményt, szezámmagot.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Valódi Vajjal margarint, és még finomabb lesz a sütink.