“Csíplek!” Chilis bab

Ha tetszik a recept, mentsd el

MInden férfi odáig van a chilis babért! Rengeteg magyaros recept kering a neten, de ha szeretnénk tudni, hogy milyen az igazi, akkor használjunk római köményt, őrölt koriandert, friss koriandert és chilit. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 pec

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1134 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 friss chili
  • 1 tk chipotle, vagy más füstölt őrölt paprika 
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 ek római kömény
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 800 g vörös bab konzerv
  • 2 ek borecet
  • 40 g friss koriander
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a kolozsvári szalonnát, és a hagymát. Hosszában vágjuk ketté a friss chilit, magozzuk ki, és vágjuk apróra.
  2. Vastag falú edényben, kevés olajon kezdjük el pirítani a szalonnát, majd adjuk hozzá a hagymát is. Amikor már fonnyad a hagyma, tegyük a lábasba a kétféle darált húst. Gyakran átkavarva süssük addig, amíg aranybarna színt kap. Dobjuk hozzá a kés lapjával összenyomott és tovább aprított fokhagymát is, majd borsozzuk.
  3. Szórjuk meg a darált húst a chilivel, a chipotle porral, az őrölt korianderrel és a római köménnyel. Pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a babkonzerveket. Öntsük hozzá az ecetet, és néha átkavarva főzzük 10-15 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk tejföllel és friss, aprított korianderrel!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Csinálhatjuk csak sertés-, vagy csak marhahúsból is.

Friss chili híján használjunk őrölt chilit, vagy cayenne borsot

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt laktózmentes tejföl használatával.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csíplek!” Chilis bab

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a kolozsvári szalonnát, és a hagymát. Hosszában vágjuk ketté a friss chilit, magozzuk ki, és vágjuk apróra.
  2. Vastag falú edényben, kevés olajon kezdjük el pirítani a szalonnát, majd adjuk hozzá a hagymát is. Amikor már fonnyad a hagyma, tegyük a lábasba a kétféle darált húst. Gyakran átkavarva süssük addig, amíg aranybarna színt kap. Dobjuk hozzá a kés lapjával összenyomott és tovább aprított fokhagymát is, majd borsozzuk.
  3. Szórjuk meg a darált húst a chilivel, a chipotle porral, az őrölt korianderrel és a római köménnyel. Pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a babkonzerveket. Öntsük hozzá az ecetet, és néha átkavarva főzzük 10-15 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk tejföllel és friss, aprított korianderrel!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!



Elkészítési tipp

Csinálhatjuk csak sertés-, vagy csak marhahúsból is.

Friss chili híján használjunk őrölt chilit, vagy cayenne borsot

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt laktózmentes tejföl használatával.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a tálalásához!.