“Te vagy a legnagyszerűbb házigazda!“ Csirkemájropogós paprikamártással

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha tervezetten érkeznek a meccsnéző vendégek hozzánk és ki szeretnénk tenni magunkért, ez a fogás biztos aduász. Férfias, ropog, magyaros, tökéletes választás a foci VB-re, és ha a legnagyszerűbb háziasszony címre pályázunk.

Elő- és elkészítési idő

40 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 - 6 főre

Kalória

~390 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg csirke máj
  • 3 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg kukoricadara
  • 3-4 dl Vénusz Sütőolaj
  • 4 nagyobb kápia paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 fél száraz bagett vagy más pékárú

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Tegyük tepsire a kápia paprikákat, majd dobjuk be az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha kicsit feketedik a héja. Ha megsült, tegyük edénybe, és fedjük le.
  3. Távolítsuk el a megtisztított csirkemáj darabokból a vastagabb ereket, vágjuk félbe őket, majd áztassuk legalább fél órára tejbe. Ha letelt az idő, tegyük a májat papírtörlőre, szárítsuk le, sózzuk be.
  4. Magas falú edényben kevés olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és a kevés vízbe beáztatott, kifacsart pékárut. Húzzuk le a sült paprika héját, távolítsuk el a magokat, majd keverjük ezt is a fazékba. Öntsük fel 3 dl forró vízzel, sóssuk ízlés szerint, majd főzzük 10-15 percig. Botmixerrel turmixoljuk egészen krémesre.
  5. Széles serpenyőben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat. Készítsünk ki 3 tányért, a lisztnek, a felvert tojásnak, és a kukoricadarával összekevert zsemlemorzsának, majd panírozzuk be a májat: először forgassuk a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsás keverékbe.
  6. Ha elég forró az olaj, óvatosan tegyük bele a bepanírozott májakat, és néha átforgatva süssük amíg aranybarna és ropogós lesz.
  7. Tálaljuk forrón a mártással!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A paprikamártás sűrítéséhez használt pékáru, lehet friss, de akár egészen száraz is.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek hagyják ki nyugodtan a máj tejben való áztatását.

Vénusz Sütőolaj

Akár 10 x süthetsz benne

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Te vagy a legnagyszerűbb házigazda!“ Csirkemájropogós paprikamártással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Tegyük tepsire a kápia paprikákat, majd dobjuk be az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha kicsit feketedik a héja. Ha megsült, tegyük edénybe, és fedjük le.
  3. Távolítsuk el a megtisztított csirkemáj darabokból a vastagabb ereket, vágjuk félbe őket, majd áztassuk legalább fél órára tejbe. Ha letelt az idő, tegyük a májat papírtörlőre, szárítsuk le, sózzuk be.
  4. Magas falú edényben kevés olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és a kevés vízbe beáztatott, kifacsart pékárut. Húzzuk le a sült paprika héját, távolítsuk el a magokat, majd keverjük ezt is a fazékba. Öntsük fel 3 dl forró vízzel, sóssuk ízlés szerint, majd főzzük 10-15 percig. Botmixerrel turmixoljuk egészen krémesre.
  5. Széles serpenyőben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat. Készítsünk ki 3 tányért, a lisztnek, a felvert tojásnak, és a kukoricadarával összekevert zsemlemorzsának, majd panírozzuk be a májat: először forgassuk a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsás keverékbe.
  6. Ha elég forró az olaj, óvatosan tegyük bele a bepanírozott májakat, és néha átforgatva süssük amíg aranybarna és ropogós lesz.
  7. Tálaljuk forrón a mártással!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A paprikamártás sűrítéséhez használt pékáru, lehet friss, de akár egészen száraz is.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek hagyják ki nyugodtan a máj tejben való áztatását.

Vénusz tipp

Adjunk a paprikamártáshoz a pürésítés közben 2-3 evőkanál Vénusz étolajat, és még selymesebb krém lesz a végeredmény!