„Ropogós, mint a bizonyítvány!” Szezámmagos, juhtúrós rudak

Ha tetszik a recept, mentsd el

A bizonyítványosztás utáni családi összejövetelre nem árt, ha készülünk egy két ropogós falattal és sütivel. Ez a juhtúrós rudacska tökéletes éhségcsillapító az ünnepség után. 

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~890 kcal/adag

Allergének

Glutén

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Kenéshez:

  • 1 tojássárgája vízzel lazítva
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, rámorzsoljuk az élesztőt, sózzuk és hozzáadjuk a juhtúrót, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagoljuk és min. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és késsel 1 cm széles rudakat vagdosunk. Tojással lekenjük, magvakkal alaposan megszórjuk és 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A juhtúró helyett reszelhetünk sima vagy füstölt sajtot is a tésztába.

Gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel (snidling, kakukkfű, stb.) is a tésztát.

Ételallergia tipp

Liszt helyett készíthetjük gluténmentes vagy csökkentett szénhidráttartalmú liszttel is a rágcsát.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ropogós, mint a bizonyítvány!” Szezámmagos, juhtúrós rudak

Hozzávalók

Kenéshez:

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, rámorzsoljuk az élesztőt, sózzuk és hozzáadjuk a juhtúrót, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagoljuk és min. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és késsel 1 cm széles rudakat vagdosunk. Tojással lekenjük, magvakkal alaposan megszórjuk és 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A juhtúró helyett reszelhetünk sima vagy füstölt sajtot is a tésztába.

Gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel (snidling, kakukkfű, stb.) is a tésztát.

Ételallergia tipp

Liszt helyett készíthetjük gluténmentes vagy csökkentett szénhidráttartalmú liszttel is a rágcsát.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarin könnyedén eldolgozható, vele a magvak rudak még omlósabbak lesznek.