“Ezután bármit kérhetsz tőle” Édes-csípős sült oldalas

Ha tetszik a recept, mentsd el

Mézzel édesítve az oldalas maga a mennyország. A férfiak többsége eleve odavan az édes-sós fűszerezésért, pláne ha egy nagy darab puha húsról beszélünk. 10 perc alatt előkészíthető, aztán már csak meg kell várni, hogy megsüljön, és friss kenyérrel, szendvicsbe téve elfogyasszuk.


Elő- és elkészítési idő

10 + 150 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1306 kCal / adag

Allergének

Glutén

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg csontos sertés oldalas
  • 6 ek méz
  • 2 tk cayenne bors, vagy őrölt chili
  • 6 ek szójaszósz
  • 1 citrom leve
  • 6 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • bors
  • 2 baguett
  • vegyes saláta

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra!
  2. Keverjünk pácot a mézből, szójaszószból, chili porból, citromléből és az olajból. 
  3. Tegyük tepsibe a csontos oldalast és alaposan dörgöljük be a páccal mindkét oldalát. Sózzuk be, fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük a sütőbe két órára. Egy óra elteltével vegyük ki a sütőből, forgassuk meg a húst és kanállal locsoljuk meg a tepsiben összegyűlt szafttal. Fóliázzuk újra, és tegyük vissza a sütőbe.
  4. Újabb óra elteltével vegyük ki megint, forgassuk át, locsoljuk meg újra szafttal, majd tegyük vissza a sütőbe további 20 percre, ezúttal már fólia nélkül.
  5. Tegyük a húst vágódeszkára: ennyi idő alatt bőven omlóssá puhult az oldalas, könnyedén ki tudjuk húzni a bordacsontokat. Szeleteljük adagokra, őröljünk rá borsot, és állítsuk össze a szendvicseket.
  6. A legfinomabb, ha friss bagettből csináljuk a szendvicseket, kevés salátával. Mindenképpen locsoljunk a bagettekre a szaftból is!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tavasszal használjunk friss fejes salátát a szendvicshez!

Egy kanál dijoni mustár hozzáadásával még pikánsabbá tehetjük a pácot.

Ha nem akarjuk szendvicsbe tölteni, ideális feltét főzelékekhez, salátákhoz.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ezután bármit kérhetsz tőle” Édes-csípős sült oldalas

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra!
  2. Keverjünk pácot a mézből, szójaszószból, chili porból, citromléből és az olajból. 
  3. Tegyük tepsibe a csontos oldalast és alaposan dörgöljük be a páccal mindkét oldalát. Sózzuk be, fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük a sütőbe két órára. Egy óra elteltével vegyük ki a sütőből, forgassuk meg a húst és kanállal locsoljuk meg a tepsiben összegyűlt szafttal. Fóliázzuk újra, és tegyük vissza a sütőbe.
  4. Újabb óra elteltével vegyük ki megint, forgassuk át, locsoljuk meg újra szafttal, majd tegyük vissza a sütőbe további 20 percre, ezúttal már fólia nélkül.
  5. Tegyük a húst vágódeszkára: ennyi idő alatt bőven omlóssá puhult az oldalas, könnyedén ki tudjuk húzni a bordacsontokat. Szeleteljük adagokra, őröljünk rá borsot, és állítsuk össze a szendvicseket.
  6. A legfinomabb, ha friss bagettből csináljuk a szendvicseket, kevés salátával. Mindenképpen locsoljunk a bagettekre a szaftból is!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tavasszal használjunk friss fejes salátát a szendvicshez!

Egy kanál dijoni mustár hozzáadásával még pikánsabbá tehetjük a pácot.

Ha nem akarjuk szendvicsbe tölteni, ideális feltét főzelékekhez, salátákhoz.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz D-vitamin étolajat a pác készítéséhez, az egészséges csontozat és fogazat fenntartásáért