„Induljon a ballagási buli” Paradicsomos-darált húsos rétes

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az otthon tartott ballagási buli egyre nagyobb divat itthon is. Ez a húsos rétes kiváló fogás erre az alkalomra, hiszen gyorsan elkészíthető és laktató is.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~628 kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 2 rúd leveles tészta
  • 2 doboz zöldfűszeres Philadelphia sajtkrém
  • 60 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 3 dl vörösbor
  • frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szárított bazsalikom
  • szárított oregano
  • szárított kakukkfű
  • 2 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv

Kenéshez:

  • 1 tojás felverve

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk és vékonyra szeljük.
  2. Kevés Vénusz D-vitamin olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, rövid párolás után a darált húst. Morzsásra pirítjuk.
  3. Fokhagymát reszelünk rá és felöntjük a borral. 1-2 percig rotyogtatjuk, utána a beleöntjük a paradicsom konzerveket, fűszerezzük sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Közepes lángon főzzük, míg a massza besűrűsödik. Ez kb. 20-25 perc. Kihűtjük.
  4. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a sajtkrémmel, aztán a paradicsomos-húsos massza felével és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerjük. A másik rúddal ugyanígy járunk el. A tetejüket felvert tojás sárgájával megkenjük és 200 fokon nagyjából 35 percig sütjük. 

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg! 

Elkészítési tipp

A tölteléket készíthetjük darált hús nélkül, párolt zöldségekkel is.

A szárított zöldfűszerek helyett használhatunk frisset is.

Ételallergia tipp

Tejmentesen is készíthető, ha elhagyjuk a sajtkrémet belőle.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Induljon a ballagási buli” Paradicsomos-darált húsos rétes

Hozzávalók

Kenéshez:

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk és vékonyra szeljük.
  2. Kevés Vénusz D-vitamin olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, rövid párolás után a darált húst. Morzsásra pirítjuk.
  3. Fokhagymát reszelünk rá és felöntjük a borral. 1-2 percig rotyogtatjuk, utána a beleöntjük a paradicsom konzerveket, fűszerezzük sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Közepes lángon főzzük, míg a massza besűrűsödik. Ez kb. 20-25 perc. Kihűtjük.
  4. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a sajtkrémmel, aztán a paradicsomos-húsos massza felével és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerjük. A másik rúddal ugyanígy járunk el. A tetejüket felvert tojás sárgájával megkenjük és 200 fokon nagyjából 35 percig sütjük. 

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg! 


Elkészítési tipp

A tölteléket készíthetjük darált hús nélkül, párolt zöldségekkel is.

A szárított zöldfűszerek helyett használhatunk frisset is.

Ételallergia tipp

Tejmentesen is készíthető, ha elhagyjuk a sajtkrémet belőle.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin olaj használatával teszünk fogaink és csontjaink egészségéért.