„Büszke vagyok rád!” Juhtúrós rétesháromszög

Ha tetszik a recept, mentsd el

A gyerekeknek sütött „bizi-osztós” finomságokkal a kifejezhetjük, hogy milyen büszkék vagyunk rájuk. Ez a túrótól krémes és lágy rétes pedig különösen magáért beszél, imádni fogják!

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~736 kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 cs réteslap
  • 6 ek Vénusz Vajízű étolaj 
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg tehéntúró
  • 2 tojássárgája
  • frissen őrölt bors
  • metélőhagyma
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A töltelékhez a kétféle túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk.
  2. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olajjal megkenjük, és 16 egyforma négyzetre vágjuk. Az egyik sarkába kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd szabályos háromszögekre hajtogatjuk őket úgy, hogy a réteslapcsík aljára tesszük a tölteléket és óvatosan elforgatva felhajtjuk.
  3. A batyukat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és 180C fokon 20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Aki nem szereti a juhtúrót, készítheti sima tehéntúróból vagy ricottából is.

Készíthetjük édesen túrótöltelékkel is, desszertként.

Vénusz Vajízű étolaj


Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával

Etiam in accumsan purus. Mauris et diam fringilla, ornare erat non, tempus ligula.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Büszke vagyok rád!” Juhtúrós rétesháromszög

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez a kétféle túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk.
  2. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olajjal megkenjük, és 16 egyforma négyzetre vágjuk. Az egyik sarkába kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd szabályos háromszögekre hajtogatjuk őket úgy, hogy a réteslapcsík aljára tesszük a tölteléket és óvatosan elforgatva felhajtjuk.
  3. A batyukat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és 180C fokon 20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Aki nem szereti a juhtúrót, készítheti sima tehéntúróból vagy ricottából is.

Készíthetjük édesen túrótöltelékkel is, desszertként.

Vénusz tipp

Helyettesíthetjük a Vénusz Omega 3&6 olajjal is, mely hozzájárul a vér normális koleszterinszintjének fenntartásához.