„Szorgalmas gyerekek kedvence” Csirkenuggets, házi sült krumpli sütőben sütve, koktélszósszal

"Rántott csirke falatkákat és sült krumplit!!!" – Hányszor halljuk ezt a vacsi igényt a gyerekektől egy évben? Hát most készítsük el nekik, ha már olyan szorgalmasak voltak egész évben!

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~458 kcal/adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa 
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika (édes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál só
  • negyed teáskanál bors
  • 5 ek Vénusz étolaj

Sültkrumpli a sütőből:

Koktélszósz:

  • 3 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek ketchup

Elkészítés

  1. A megmosott, papírtörlővel kissé leszárított csirkemellet 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk. Ne legyenek túl vékonyak, mert a vastagabbak szaftosabbak maradnak a sütés után.
  2. Egy tiszta nejlontasakba szórjuk a zsemlemorzsát, az őrölt pirospaprikát, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, illetve adunk hozzá sót és borsot is, valamint 3 ek olajat is.
  3. Beledobáljuk a feldarabolt húsokat, és addig rázogatjuk a tasakot, amíg a csirkecsíkokat be nem vonja a paprikás-fokhagymás morzsa.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot, majd rátesszük a bepanírozott csíkokat, és 200 fokos sütőben pirosodásig sütjük (kb. 20 perc).
  5. A burgonyákat megmossuk, cikkekre vágjuk, az olajjal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük és 200 fokos sütőben pirosra sütjük 45 perc alatt. 
  6. Csak a végén sózzuk!
  7. A koktélszósz alapanyagait összekeverjük és kisült nuggetsszel és krumplival kínáljuk.


Elkészítési tipp

Sült krumpli helyett készíthetünk hozzá rizibiziit is.

A nuggets-et kisüthetjük olajban sütve is, de sütőben készítve még egészségesebb.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén készítsünk gluténmentes kenyérből házi zsemlemorzsát!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Szorgalmas gyerekek kedvence” Csirkenuggets, házi sült krumpli sütőben sütve, koktélszósszal

Hozzávalók

Sültkrumpli a sütőből:

Koktélszósz:

Elkészítés

  1. A megmosott, papírtörlővel kissé leszárított csirkemellet 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk. Ne legyenek túl vékonyak, mert a vastagabbak szaftosabbak maradnak a sütés után.
  2. Egy tiszta nejlontasakba szórjuk a zsemlemorzsát, az őrölt pirospaprikát, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, illetve adunk hozzá sót és borsot is, valamint 3 ek olajat is.
  3. Beledobáljuk a feldarabolt húsokat, és addig rázogatjuk a tasakot, amíg a csirkecsíkokat be nem vonja a paprikás-fokhagymás morzsa.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot, majd rátesszük a bepanírozott csíkokat, és 200 fokos sütőben pirosodásig sütjük (kb. 20 perc).
  5. A burgonyákat megmossuk, cikkekre vágjuk, az olajjal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük és 200 fokos sütőben pirosra sütjük 45 perc alatt. 
  6. Csak a végén sózzuk!
  7. A koktélszósz alapanyagait összekeverjük és kisült nuggetsszel és krumplival kínáljuk.



Elkészítési tipp

Sült krumpli helyett készíthetünk hozzá rizibiziit is.

A nuggets-et kisüthetjük olajban sütve is, de sütőben készítve még egészségesebb.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén készítsünk gluténmentes kenyérből házi zsemlemorzsát!

Vénusz tipp

Amennyiben a krumplit olajban sütnénk ki, használjuk a Vénusz Sütőolajat, melyben akár 10x is süthetünk!