„Együtt ünnepel a család” Citromos morzsás lazac, zöldséges kuszkussaláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az érettségi mérföldkő a gyerekek életében, ehhez pedig fejedelmi fogás dukál! Ezzel a finom lazacos étellel pedig méltón megünnepelhetjük ezt az igazán fontos alkalmat!

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~672 kcal/adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Hal

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg lazacfilé egyben
  • 15 dkg mandula, dió
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • bors
  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 30 dkg koktélparadicsom

Kuszkuszsaláta:

  • 20 dkg kuszkusz
  • 2 kígyóuborka
  • 5 paradicsom
  • 1 sárgarépa
  • 2 csokor petrezselyem
  • 5 ek olívaolaj
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A mandulát, diót késes robotgéppel zúzzuk nagyjából össze.
  3. Sózzuk, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, negyed citrom levét és a citrom reszelt héját és a zsemlemorzsát.
  4. A lazacot sózzuk, borsozzuk.
  5. A tepsit/kerámiatálat vékonyan olajozzuk k i, majd szórjunk kevés morzsát egy tepsi aljára tegyük rá a lazacot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a tetejét a morzsával.
  6. Tegyük mellé a félbevágott paradicsomokat 20 percig süssük.
  7. A kuszkuszt 2,5 dl forró vízzel leöntjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.
  8. Villával összetörjük, a felkockázott uborkát és paradicsomot, valamint a reszelt répát hozzáadjuk. Olajjal, citromlével meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük. Sózzuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg! 

Elkészítési tipp

A halas morzsához használhatunk más olajos magvakat is: kesudiót, mogyorót, pisztáciát, stb.

A halat ne süssük túl! Kevésnek tűnhet a 20 perc, de így marad szaftos.

A kuszkuszsalátához keverjünk egy kis almát, így még izgalmasabb íze lesz.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Együtt ünnepel a család” Citromos morzsás lazac, zöldséges kuszkussaláta

Hozzávalók

Kuszkuszsaláta:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A mandulát, diót késes robotgéppel zúzzuk nagyjából össze.
  3. Sózzuk, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, negyed citrom levét és a citrom reszelt héját és a zsemlemorzsát.
  4. A lazacot sózzuk, borsozzuk.
  5. A tepsit/kerámiatálat vékonyan olajozzuk k i, majd szórjunk kevés morzsát egy tepsi aljára tegyük rá a lazacot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a tetejét a morzsával.
  6. Tegyük mellé a félbevágott paradicsomokat 20 percig süssük.
  7. A kuszkuszt 2,5 dl forró vízzel leöntjük és hagyjuk, hogy megszívja magát.
  8. Villával összetörjük, a felkockázott uborkát és paradicsomot, valamint a reszelt répát hozzáadjuk. Olajjal, citromlével meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük. Sózzuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg! 


Elkészítési tipp

A halas morzsához használhatunk más olajos magvakat is: kesudiót, mogyorót, pisztáciát, stb.

A halat ne süssük túl! Kevésnek tűnhet a 20 perc, de így marad szaftos.

A kuszkuszsalátához keverjünk egy kis almát, így még izgalmasabb íze lesz.

Vénusz tipp

A halas ételek egészségesek, a Vénusz D-vitamin olajjal pedig a csontok és fogak egészségét támogatjuk meg.