„A legmenőbb anyuka ajándéka!” Mini sajtburger

Ha tetszik a recept, mentsd el

Néha beadhatjuk a derekunkat és készíthetünk a gyerekeknek házilag is gyorséttermi kaját, ha már úgyis oda-vissza vannak érte. A nyári szünet kezdete remek alkalom egy családi hamburgerezéshez, és biztos, hogy a gyerek szemében mi leszünk a legmenőbb szülők! 

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 1,5 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~524 kcal/adag

Allergének

Glutén

Szezámmag

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Buci:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 1 dl natúr joghurt/tejföl
  • kb 2 dl langyos víz
  • tojás a kenéshez
  • szezámmag

Húspogácsa:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • frissen őrölt bors
  • 12 dkg sajt (Cheddar pl)

Saláta:

  • fél kígyóuborka
  • 4 db paradicsom

Elkészítés

  1. A buci alapanyagait tálba mérjük és alaposan kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük. 
  2. 14 részre osztjuk a tésztát és kis golyókat formázunk belőle, melyeket ismét hagyjuk kelni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a bucikat lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal és 20 perc alatt kisütjük.
  4. A darált húst elkeverjük a reszelt hagymával, a mustárral, Worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk.
  5. Lapos pogácsákat készítünk belőle, majd forró serpenyőben mindkét oldalát kisütjük.
  6. A bucikat félbevágjuk, salátát, húspogácsát, sajtot, uborkát, paradicsomot teszünk bele.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

A húspogácsába reszelhetünk répát is, így még könnyedebb lesz.

Készíthetünk mustárból, majonézből, tejfölből koktélszószt, amit használhatunk a hamburgerhez.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén ne kenjük le tojással a zsemléket.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A legmenőbb anyuka ajándéka!” Mini sajtburger

Hozzávalók

Buci:

Húspogácsa:

Saláta:

Elkészítés

  1. A buci alapanyagait tálba mérjük és alaposan kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük. 
  2. 14 részre osztjuk a tésztát és kis golyókat formázunk belőle, melyeket ismét hagyjuk kelni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a bucikat lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal és 20 perc alatt kisütjük.
  4. A darált húst elkeverjük a reszelt hagymával, a mustárral, Worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk.
  5. Lapos pogácsákat készítünk belőle, majd forró serpenyőben mindkét oldalát kisütjük.
  6. A bucikat félbevágjuk, salátát, húspogácsát, sajtot, uborkát, paradicsomot teszünk bele.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

A húspogácsába reszelhetünk répát is, így még könnyedebb lesz.

Készíthetünk mustárból, majonézből, tejfölből koktélszószt, amit használhatunk a hamburgerhez.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén ne kenjük le tojással a zsemléket.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarinnal már rögtön akkor lehet dolgozni, ahogy kivesszük a hűtőből.