„Igazi olasz életérzés: piadina” Sonkás-mozzarellás piadina

Ha tetszik a recept, mentsd el

A piadina az egyik legegyszerűbben elkészíthető kenyérféle, isteni szendvicsek készíthetőek belőle. Akár grillezhetjük is. Útban a tengerpartra tökéletes lakoma.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 316 kcal/piadina

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg zsír  
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 dl víz

Töltelék:

  • 20 dkg levegőn szárított sonka (Jamon Serrano, Prosciutto crudo, stb.)
  • 2 cs mozzarella
  • 1 nagy csokor bazsalikom

Elkészítés

  1. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. 16 részre osztjuk, kis gömböcöket formálunk belőle, majd fél cm vékonyra nyújtjuk.
  2. Száraz serpenyőben mindkét oldalát egy perc alatt megsütjük. 
  3. A kisült kenyérkékre sonkát fektetünk, majd mozzarella szeleteket és bazsalikomleveket teszünk még bele. 
  4. Félbehajtva kínálhatjuk, majd feltekerhetjük, esetleg a nyers tésztára tesszük a tölteléket, ráhajtjuk a másik felét és úgy sütjük meg 180 fokos sütőben.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről! 

Elkészítési tipp

Tölthetjük rukkolával, paradicsommal, krémekkel is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel is elkészíthető a megadott arányokkal.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Igazi olasz életérzés: piadina” Sonkás-mozzarellás piadina

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:


Elkészítés

  1. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. 16 részre osztjuk, kis gömböcöket formálunk belőle, majd fél cm vékonyra nyújtjuk.
  2. Száraz serpenyőben mindkét oldalát egy perc alatt megsütjük. 
  3. A kisült kenyérkékre sonkát fektetünk, majd mozzarella szeleteket és bazsalikomleveket teszünk még bele. 
  4. Félbehajtva kínálhatjuk, majd feltekerhetjük, esetleg a nyers tésztára tesszük a tölteléket, ráhajtjuk a másik felét és úgy sütjük meg 180 fokos sütőben.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről! 


Elkészítési tipp

Tölthetjük rukkolával, paradicsommal, krémekkel is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel is elkészíthető a megadott arányokkal.

Vénusz tipp

Aki kerüli a zsír használatát, nyugodtan próbálja ki Vénusz Sütőmargarinnal!