„Sokáig eláll majd” Lekváros linzer

Ha tetszik a recept, mentsd el

A linzer egy jolly joker az utazások alkalmával! Sokáig puha és szaftos marad, így ideális kísérő lehet az útra.

Elő- és elkészítési idő

10 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4-6 főre

Kalória

~ 453 kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 20 dkg Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • lekvár a ragasztáshoz

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  2. A Vénusz margarint  összemorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  4. Összegyúrjuk a tésztát és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  5. Ezt követően meglisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket, nehogy összenőjenek.
  7. 180 fokon aranyszínűre sütjük őket. Majd, ha kihűltek a lekvárral összeragasztjuk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Előre elkészíthető, a tésztája akár le is fagyasztható.

Mandulával érdemes keverni a lisztet, így még finomabb lesz!

Ételallergia tipp

3:1 mandula és gluténmentes liszt aránnyal is elkészíthető

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Sokáig eláll majd” Lekváros linzer

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  2. A Vénusz margarint  összemorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  4. Összegyúrjuk a tésztát és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  5. Ezt követően meglisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket, nehogy összenőjenek.
  7. 180 fokon aranyszínűre sütjük őket. Majd, ha kihűltek a lekvárral összeragasztjuk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Előre elkészíthető, a tésztája akár le is fagyasztható.

Mandulával érdemes keverni a lisztet, így még finomabb lesz!

Ételallergia tipp

3:1 mandula és gluténmentes liszt aránnyal is elkészíthető

Vénusz tipp

Használjunk hozzá Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez sütőmargarint és a vajtól még finomabb lesz a sütink.