„Dobjuk fel valamivel a klasszikust!” Rumos meggylekvár

Ha tetszik a recept, mentsd el

Különlegesebbé varázsolhatjuk lekvárunkat kevés rum hozzáadásával. Mivel a főzés elején már belekeverjük, így az alkoholtartalma elpárolog, csak az ízanyagok gazdagítják a meggylekvárt.

Elő- és elkészítési idő

30 perc + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

3 db 2,5 dl-es üveg

Kalória

~357 kcal/üveg

Hozzávalók

  • 1,2 kg meggy (magozott mennyiség)
  • 1 dl rum 
  • 30 dkg barna nádcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 cs 2:1 zselírozó

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, 3/4ét leturmixoljuk majd barna nádcukorral, a felhasított és kikapargatott vaníliarúddal és a dzsemfix-szel elkeverjük.
  2. Felforraljuk, 5 percig kevergetve főzzük, a vaníliarudakat kiszedjük belőle.
  3. Sterilizált üvegekbe adagoljuk, tetőt rátekerjük, majd fejre állítjuk 5 percre.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A meggyet cseresznyével is keverhetjük.

Rum helyett használhatunk pálinkát, Aperolt is.

Ételallergia tipp

Cukorbetegek készíthetik befőzőcukorral, ami sztíviát tartalmaz.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Dobjuk fel valamivel a klasszikust!” Rumos meggylekvár

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, 3/4ét leturmixoljuk majd barna nádcukorral, a felhasított és kikapargatott vaníliarúddal és a dzsemfix-szel elkeverjük.
  2. Felforraljuk, 5 percig kevergetve főzzük, a vaníliarudakat kiszedjük belőle.
  3. Sterilizált üvegekbe adagoljuk, tetőt rátekerjük, majd fejre állítjuk 5 percre.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A meggyet cseresznyével is keverhetjük.

Rum helyett használhatunk pálinkát, Aperolt is.

Ételallergia tipp

Cukorbetegek készíthetik befőzőcukorral, ami sztíviát tartalmaz.