„Én magam készítettem” Olajban eltett aszalt paradicsom

Ha tetszik a recept, mentsd el

Sokan túlmisztifikálják a paradicsomaszalást, pedig csak egy tepsi és szúnyogháló kell hozzá. Gyorsabban aszalódik, ha a magházát kiszedjük kiskanállal. Olajjal felöntve igazi téli csemege lehet tésztára, salátára.

Elő- és elkészítési idő

30 perc + 1-2 nap

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 db 3 dl-es üveg

Kalória

~ 645 kcal/üveg

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, magházukat kikanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket a belsejükkel felfelé. Megsózzuk, majd letakarjuk szúnyoghálóval, így nem mennek rá a bogarak.
  2. Pár nap alatt megaszaljuk a paradicsomokat.
  3. Üvegekbe töltjük, dobunk mellé elfelezett fokhagymákat, zöldfűszereket, majd az olajjal felöntjük.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

Még ízesebb lesz, ha bazsalikommal készítjük.

A legfinomabb lucullus vagy San Marzano paradicsomból.

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Én magam készítettem” Olajban eltett aszalt paradicsom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, magházukat kikanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket a belsejükkel felfelé. Megsózzuk, majd letakarjuk szúnyoghálóval, így nem mennek rá a bogarak.
  2. Pár nap alatt megaszaljuk a paradicsomokat.
  3. Üvegekbe töltjük, dobunk mellé elfelezett fokhagymákat, zöldfűszereket, majd az olajjal felöntjük.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

Még ízesebb lesz, ha bazsalikommal készítjük.

A legfinomabb lucullus vagy San Marzano paradicsomból.

Vénusz tipp

Az aszalt paradicsom önmagában is egészséges, de ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk, hozzájárulunk vérünk koleszterinszintjének fenntartásához is.