„Gyerekek kedvence: paradicsomszósz” Paradicsomszósz házilag

Ha tetszik a recept, mentsd el

Érdemes nagyobb mennyiséggel bespájzolni a paradicsomszószból, mivel pillanatok alatt felhasználhatjuk sok-sok gyerekkedvenc ételhez, mint a húsgombóc vagy a sajtos-paradicsomos tészta.

Elő- és elkészítési idő

20 perc + 1,5-2 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

3 db 5 dl-es üveg

Kalória

~ 412 kcal/üveg

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat mossuk meg és turmixoljuk le. 
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomokat, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk és 1,5 óra alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük.
  3. A végén a bazsalikomot is beleturmixoljuk és beállítjuk az ízeket. 
  4. Steril üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hűtjük ki.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tehetünk bele reszelt zellert is, így még teltebb lesz az íze.

Ha szeretjük a különlegesebb ízkombinációkat, tegyük pikánsabbá egy kis fahéjjal.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gyerekek kedvence: paradicsomszósz” Paradicsomszósz házilag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat mossuk meg és turmixoljuk le. 
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomokat, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk és 1,5 óra alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük.
  3. A végén a bazsalikomot is beleturmixoljuk és beállítjuk az ízeket. 
  4. Steril üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hűtjük ki.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tehetünk bele reszelt zellert is, így még teltebb lesz az íze.

Ha szeretjük a különlegesebb ízkombinációkat, tegyük pikánsabbá egy kis fahéjjal.

Vénusz tipp

A gyerekkedvenc paradicsomszósz egészségesebb, ha Vénusz D-vitamin étolajjal készítjük, amely gondoskodik a lurkók fogainak és csontjainak egészségéről.