“Összepirul a serpenyőben” Kolbászos-csirkés paella

Ha tetszik a recept, mentsd el

A paellának számos verziója létezik. Régiónként változik, hogy milyen hozzávalókat dobálnak ebbe a serpenyőben összesütött spanyol nemzeti ételbe. Ez most egy csirkés, kolbászos verzió.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~540 kCal/adag

Hozzávalók

  • 4 db kicsontozott, lebőrözött csirke felsőcomb
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek füstölt paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kápia paprika
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg borsó
  • friss petrezselyem

  • bors

Elkészítés

  1. Nagyméretű serpenyőben, kevés olajon pirítsuk le a felkockázott csirkét és a karikára vágott kolbászt. Néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg egy kis színt kap a csirke. Ha kész, szedjük ki a húst és a kolbászt, tegyük félre.
  2. A visszamaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hintsük meg a füstölt paprikával, dobjuk rá a kimagozott és felkockázott paradicsomot, kápia paprikát.
  3. Adjuk hozzá a rizst, majd magas lángon forgassuk össze. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és 3-4 percenként átkavarva, 15-20 perc alatt főzzük készre. Az elpárolgott folyadékot mindig pótoljuk!
  4. Amikor már majdnem puha a rizs, keverjük bele a korábban félrerakott húst és kolbászt, a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Közepes lángon pirítsuk további 10 percig, amíg elpárolog a folyadék és a paella pergős lesz. Tálaljuk forrón!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Kedvünk szerint keverhetünk a piruló csirkéhez halat, vagy akár rákot.

Locsoljunk pár csepp olívaolajat és citromot a kész ételre, csodát tesz az ízével!

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Összepirul a serpenyőben” Kolbászos-csirkés paella

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyméretű serpenyőben, kevés olajon pirítsuk le a felkockázott csirkét és a karikára vágott kolbászt. Néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg egy kis színt kap a csirke. Ha kész, szedjük ki a húst és a kolbászt, tegyük félre.
  2. A visszamaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hintsük meg a füstölt paprikával, dobjuk rá a kimagozott és felkockázott paradicsomot, kápia paprikát.
  3. Adjuk hozzá a rizst, majd magas lángon forgassuk össze. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és 3-4 percenként átkavarva, 15-20 perc alatt főzzük készre. Az elpárolgott folyadékot mindig pótoljuk!
  4. Amikor már majdnem puha a rizs, keverjük bele a korábban félrerakott húst és kolbászt, a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Közepes lángon pirítsuk további 10 percig, amíg elpárolog a folyadék és a paella pergős lesz. Tálaljuk forrón!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Kedvünk szerint keverhetünk a piruló csirkéhez halat, vagy akár rákot.

Locsoljunk pár csepp olívaolajat és citromot a kész ételre, csodát tesz az ízével!

Vénusz tipp

A paellahoz használjunk Vénusz D-vitamin étolajat, ami hozzáadott D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.