“Horvátország a teraszon” Csevapcsicsa ajvárral

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nincs horvátországi nyaralás csevapcsicsa és ajvár nélkül. Mégis kevésszer jut eszünkbe, hogy itthon is elkészítsük szomszédaink nemzeti eledelét, pedig minden alapanyag könnyedén beszerezhető hozzá.

Elő- és elkészítési idő

4-6 óra + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~474 kCal/adag

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marha
  • 50 dkg darált sertés
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 4 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 5-6 kápia paprika

Elkészítés

  1. Gyúrjuk be a darált marhát a darált sertés hússal, a lereszelt fokhagymával, a szódabikarbónával, a pirospaprikával, sóval, borssal. Tegyük hűtőbe, hagyjuk pihenni legalább fél napot.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Tegyük tepsire a megmosott padlizsánt és a kápia paprikákat, és süssük, amíg feketedni kezd a héja. A paprikáknak 10-12 perc elég a padlizsánnak a duplája. Sütés után dobjuk fémedénybe a paprikákat, és fedjük le, így könnyen lejön majd a héja.
  4. Távolítsuk el a paprikák héját, magházát és a padlizsán héját is. Botmixerrel pürésítsük egészen krémesre, sózzuk ízlés szerint.
  5. Formázzunk ujjnyi rudakat a húsmasszából, majd forró teflonserpenyőben, néha forgatva 8-10 perc alatt süssük készre őket.
  6. Tálaljuk forrón az ajvárral!

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

Begyúrhatjuk a húsmasszát akár előző nap is, csak jót tesz az ízeknek, ha összeérnek.

Dobjunk pár gerezd fokhagymát héjastul a paprikák mellé a sütőbe, majd turmixoljuk a sült fokhagymát is az ajvárba!

Elkészíthetjük az ételt akár kerti grillen is.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Horvátország a teraszon” Csevapcsicsa ajvárral

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjuk be a darált marhát a darált sertés hússal, a lereszelt fokhagymával, a szódabikarbónával, a pirospaprikával, sóval, borssal. Tegyük hűtőbe, hagyjuk pihenni legalább fél napot.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Tegyük tepsire a megmosott padlizsánt és a kápia paprikákat, és süssük, amíg feketedni kezd a héja. A paprikáknak 10-12 perc elég a padlizsánnak a duplája. Sütés után dobjuk fémedénybe a paprikákat, és fedjük le, így könnyen lejön majd a héja.
  4. Távolítsuk el a paprikák héját, magházát és a padlizsán héját is. Botmixerrel pürésítsük egészen krémesre, sózzuk ízlés szerint.
  5. Formázzunk ujjnyi rudakat a húsmasszából, majd forró teflonserpenyőben, néha forgatva 8-10 perc alatt süssük készre őket.
  6. Tálaljuk forrón az ajvárral!

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

Begyúrhatjuk a húsmasszát akár előző nap is, csak jót tesz az ízeknek, ha összeérnek.

Dobjunk pár gerezd fokhagymát héjastul a paprikák mellé a sütőbe, majd turmixoljuk a sült fokhagymát is az ajvárba!

Elkészíthetjük az ételt akár kerti grillen is.

Vénusz tipp

Adjunk a pürésítéskor pár kanál Vénusz étolajat az ajvárhoz, egészen selymes lesz tőle.