“Ropog a fogunk alatt” Churros

Ha tetszik a recept, mentsd el

A fahéjas kristálycukortól édes churros, azaz a spanyol fánk, ropogós és mámorító! Olvasztott csokival igazi energiabomba és gyerekkedvenc.

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~700 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a csokiszósszal: közepes lángon, néha átkavarva olvasszuk fel a darabokra tört csokit a tejszínben, amíg krémes lesz.
  2. Forraljuk fel a vizet a pár kanál cukorral, a csipet sóval és a margarinnal. Amikor forr, adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük, amíg a híg csirízszerű dologból tészta lesz. Vegyük le a tűzről és keverjük bele alaposan a tojást is.
  3. Hevítsünk serpenyőben nagy mennyiségű olajat.
  4. Töltsük a lágy tésztát habzsákba vagy tésztanyomóba, és olló vagy kés segítségével nyomjunk 10 centis rudakat a forró olajba. 7-8 perc alatt aranybarnára sül, ekkor vegyük ki, szárítsuk le a felesleges étolajat papírtörlővel.
  5. Forgassuk a még forró churrosokat a fahéjas cukor keverékbe, tálaljuk a csokiszósszal.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tegyünk a habzsák végére csillag alakú formát, így autentikusabb is, és ropogósabb lesz a churros.

Nincs okunk megijedni a tészta készítésénél a csirízes masszától: pár perc keverés után szépséges lágy tészta lesz belőle.

Ne vágjunk túl sok tésztarudacskát egyszerre a forró olajba. Így is össze fog tapadni valamennyire, de szárítás közben könnyen szét lehet majd szedni.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ropog a fogunk alatt” Churros

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a csokiszósszal: közepes lángon, néha átkavarva olvasszuk fel a darabokra tört csokit a tejszínben, amíg krémes lesz.
  2. Forraljuk fel a vizet a pár kanál cukorral, a csipet sóval és a margarinnal. Amikor forr, adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük, amíg a híg csirízszerű dologból tészta lesz. Vegyük le a tűzről és keverjük bele alaposan a tojást is.
  3. Hevítsünk serpenyőben nagy mennyiségű olajat.
  4. Töltsük a lágy tésztát habzsákba vagy tésztanyomóba, és olló vagy kés segítségével nyomjunk 10 centis rudakat a forró olajba. 7-8 perc alatt aranybarnára sül, ekkor vegyük ki, szárítsuk le a felesleges étolajat papírtörlővel.
  5. Forgassuk a még forró churrosokat a fahéjas cukor keverékbe, tálaljuk a csokiszósszal.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tegyünk a habzsák végére csillag alakú formát, így autentikusabb is, és ropogósabb lesz a churros.

Nincs okunk megijedni a tészta készítésénél a csirízes masszától: pár perc keverés után szépséges lágy tészta lesz belőle.

Ne vágjunk túl sok tésztarudacskát egyszerre a forró olajba. Így is össze fog tapadni valamennyire, de szárítás közben könnyen szét lehet majd szedni.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint, és még finomabb desszertet kapunk.