“Felfrissít a kánikulában!” Citromos Panna Cotta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha nincs kedvünk a dög melegben még a sütőt is bekapcsolni, hogy édességet készítsünk a családnak, ez a citromos panna cotta tökéletes választás: Frissítő a citromtól, hűvös a mentától.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 4 óra pihenõ

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~427 kCal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 80 g cukor
  • 2 citrom leve
  • fél rúd vanília
  • 30 g friss menta
  • 4 lap zselatin

Elkészítés

  1. Áztassuk be hideg vízbe a zselatin lapokat egy edényben.
  2. Forraljuk fel a tejszínt a tejjel, a cukorral, a citromok levével, a mentalevelekkel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a visszamaradt vaníliarúddal. Szűrjük le, hagyjuk pár percet hűlni.
  3. Facsarjuk ki a zselatinlapokat, majd keverjük el alaposan a tejszínes keverékkel.
  4. Öntsük desszertes poharakba, majd tegyük hűtőszekrénybe 4 órára, amíg megdermed.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Készítsünk citromos cukorszirupot a panna cottához: Forraljuk fel 2 citrom levét, 4 kanál cukrot, és 4 kanál vizet, hagyjuk sűrűsödni pár percig, majd hidegen öntsük a megdermedt panna cottára.

Dermesszük ki a panna cottákat kis szilikonformákban, így akár tányérra is tudjuk tálalni!

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek elkészíthetik laktózmentes tejtermékekből a desszertet.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Felfrissít a kánikulában!” Citromos Panna Cotta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be hideg vízbe a zselatin lapokat egy edényben.
  2. Forraljuk fel a tejszínt a tejjel, a cukorral, a citromok levével, a mentalevelekkel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a visszamaradt vaníliarúddal. Szűrjük le, hagyjuk pár percet hűlni.
  3. Facsarjuk ki a zselatinlapokat, majd keverjük el alaposan a tejszínes keverékkel.
  4. Öntsük desszertes poharakba, majd tegyük hűtőszekrénybe 4 órára, amíg megdermed.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Készítsünk citromos cukorszirupot a panna cottához: Forraljuk fel 2 citrom levét, 4 kanál cukrot, és 4 kanál vizet, hagyjuk sűrűsödni pár percig, majd hidegen öntsük a megdermedt panna cottára.

Dermesszük ki a panna cottákat kis szilikonformákban, így akár tányérra is tudjuk tálalni!

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek elkészíthetik laktózmentes tejtermékekből a desszertet.